Прочитај ми чланак

Опозиција уједињена: Вучићу, судиће ти се, штитиш криминалце и фабрику дроге ВИДЕО

0

"Покушава власт да рехабилитује Предрага Колувију на било какав начин, а све остале да оптужи за државни удар. Уместо да честитају полицајцима који су га ухапсили, из режима врше терор према њима. Вучић је тиме показао да сваки нарко дилер може да рачуна на његову заштиту. Шта ради Тужилаштво? Да ли је Дијана Хркаловић на неком тајном задатку, па се не хапси? Да ли уцењује или ради за Вучића?", истакао је Мирослав Алексић, потпредседник Народне странке, на конференцији за медије испред Специјалног суда, на којој су говорили још потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић и члан Главног одбора Демократске странке Срђан Миливојевић.

Мариника Тепић је подсетила на улогу у свему Мирка Шкера.

– Одмах да кажем, запамтите ово име: Мирко Шкеро. Код овог човека се налазе кључеви пакла, јер иза тих врата се налазе политичари и прави налогодавци највеће фабрике дроге у Европи. Тако је третира оптужница, нема потребе да је називамо плантажа. И то је оно на чему ради Вучић са својом камарилом, када покушава да сруши оптужницу за „Јовањицу 3“, јер након откривања кључног троугла, МУП, БИА и ВОА, најосетљивијих безбедносних институција у Србији, морају да буду познати и налогодавци. То не може да буде нико од нас, то су политичари који су неформални власници овог парадржавног пројекта – рекла је Тепић и наставила:

– Вучић најпре покушава да сруши судски предмет, покушава да застраши и полицајце и људе који две године раде на доказивању оптужнице и сруши систем. Овде нису угрожени само полицајци, овим понашањем и бацањем атомске бомбе на институције, он је понизио полицајце, судије, научнике, форензичаре, који су две године утврђивали да се ради о марихуани. Два судска већа су потврдила оптужницу. Три институције, чија су истраживања згажена, ту су МУП (ту мислим на форензику), Институт у Нишу и Биолошки факултет у Београду су понижени. Све је то Вучић погазио да би заштитио парадржавни пројекат Јовањица.

Питала је потпредседница ССП зашто нема реакције из Тужилаштва за организовани криминал.

– Где је у свему томе Младен Ненадић? 99 одсто људи појма нема ко је тај човек. То је шеф Тужилаштва за организовани криминал. Годинама нисте знали ни како изгледа. Појавио се први и последњи пут око оптужнице за Беливуков клан, када је Вучићу било важно. Где је сада он да се огласи о Јовањици, о тобож прсилушкивању, као и Загорка Доловац? Зашто продају тужиоце и колеге? Зато што се надају реизбору. Доловац је окретала главу само да би била реизабрана, иста је ситуација и са Ненадићем. Подсетићу вас да сам Загорки Доловац показивала уговор са Телекомом, не карикирам, она је одбијала да погледа тај папир, јер би онда морала да поступа – рекла је Тепић и закључила:

– Желим да питам, а тврдим да нико не зна, колико је хиљада младих људи завршило у затворима због једног џоинта? Буквално су им уништени животи! Овде имамо тоне марихуане, а Вучић брани дилера, себе и цео овај парадржавни пројекат. Да ли ће Вучић да брани сваког око једног џоинта? Са овог места шаљем поруку Вучићу, стајаћу на истом овом месту, Александре Вучићу, онога дана када теби буде почело суђење, када ти будеш давао исказ у својој оптужници. Немој заборавити речи, када си рекао да је свакоме дозвољено да лаже на суђењу, али сетићеш се и мојих речи да је теби дозвољено да лажеш на суду, али те то неће спасити.

Мирослав Алексић, потпредседник Народне странке, истакао је да се све ради како би се одбранио Колувија.

– Покушавају да рехабилитују Колувију, а покушавају да оптуже за државни удар полицајце, нас политичаре, медије, који смо указивали на оно што се дешавало на Јовањици. То је до сада невиђено у Србији. На овим сликама иза нас видите Предрага Колувију на самиту привреде у Београду, ево га у Русији са Александром Вучићем, а ево га овде и Никола Петровић. На овим сликама су и људи који су посећивали Јованицу, на челу са министром полиције. Он је стао на чело тезе који тврде да је ово државни удар, а не да стане у заштиту полиције – рекао је Алексић и наставио:

– Уместо да честитају полицајцима, они врше терор над њима. Зашто? Зато што они који су главни у овом послу су изнад Колувије. То је та БИА која је била на задатку, а која је реализовала све. Зато имате емисије са Колувијом, имате насловнице где се нападају полицајци, где се опозиционари оптужују за државне ударе, где председник као никад нико брани Колувију, имате лажне пријаве Вучевића, имате Тому Радовановића, који оптужује полицајце, а брани Колувију.

Алексић је навео да је Вучићева одбрана Колувије из Дубаија јасна порука…

– Вучић је поруком из Дубаија потврдио да сваки нарко дилер може да рачуна на његову заштиту. Ко ће данас да се обрачунава са нарко дилерима, ако их брани Вучић? Они разарају Србију, они спроводе кроз институције државни удар пошто ове људе нападају и склањају у страну. Немојте да увлачите нас у унутарпартијске проблеме, то решавајте сами. 10 година владате, све људе си ти, Вучићу, поставио. Да ли ти је Небојша Стефановић добар, шта је улога ДИјане Хркаловић, решавајте сами. Ми хоћемо да вас победимо и да вас пошаљемо у затвор због свега што сте урадили.

Затим је и поставио низ питања.

– Пар питања за Тужилаштво. Да ли је Дијана Хркаловић на неком специјалном задатку, па се не хапси? Да ли уцењује или ради за председника? Да ли су Хркаловић и Радовановић били на задједничком задатку прислушкивања председника? Да ли је Радовановићу прорадила савест када је прислушкиван Вучић, па му је однео снимке? Ако нема ниједне кривичне пријаве против тих 26 људи, по закону се ти снимци морају уништити, а ти људи обавештани да су прислушкивани. Да ли је то урађено? Све то треба да ради ово Тужилаштво, они треба да позову на саслушање Мирка Шкера, да се види шта је његова улога, да ли је он тај који се са Колувијом дописивао? Зашто није обухваћен оптужницом? На то треба да одговоре, а не да нападају полицајце. Да ли је он веза до врха полиције? Има ту много питања, а не да нападају нас – истакао је Алексић.

Срђан Миливојевић, члан Главног одбора Демократске странке, истакао је да је Специјални суд за организовани криминал у рукама једног човека.

– Некада се овде налазио Специјални суд за организовани криминал, али је Вучић увео стечај на тај суд, себе је прогласио стечајним управним. Никада се није догодило да владар брани лице оптужено за највећа кривична дела за организовнаи криминал – рекао је Миливојевић и додао:

– Тог дана када је Вучић постао стечајни управник, полиција је у Горњем Милановцу ухапсила човека са 10 килограма резаног дувана, одмах му је одређен притвор, док човек оптужен за неколико тона марихуане има част да га брани Вучић. Када је Вучић постао стечајни управник Специјалног суда за организовани криминал, он се тог дана предозирао влашћу, као и његови министри органске марихуане и парадајза. Тог дана је Србија пала и сломљен је правосудни систем Србије.

На крају је Миливојевић имао питање.

– Да ли је Јовањица служила за финансирање црних пројеката и фондова власти? На то питање ће морати да одговоре сви. На крају имам поруку за све часне полицајце, који се не либе да пруже подршку Мариники, Микију Алексићу, мени или било коме из опозиције. Ви сте положили заклетву на Устав, а не на партијску књижицу СНС.