Прочитај ми чланак

ОПОЗИЦИЈА у Р. Српској руши Додика – Станивуковић градоначелник Бањалуке?

0

Савез независних социјалдемократа (СНСД), председника Милорада Додика, поражен је на локланим изборима у Бањалуци, Бијељини, Шамцу, Модричи, Броду, Теслићу, Дервенти, Руду. Опозиција на челу са лидером Партије демократског прогреса (ПДП) Драшком Станивуковићем и Небојшом Вукановићем из СДС-а успела је да сломи до сада несавладивог Додика. Станивуковић је у Бањалуци освојио чак 50.000 гласова више од Додикових представника.

Foto: Predsedništvo Srbije

 

После пада Николе Груевског у Македонији, Колинде Грабар Китаровић у Хрватској, Мила Ђукановића у Црној Гори, Додик је такође изгубио поверење народа у Републици Српској, о чему сведоче резултати локалних избора за начелнике општина.

Према првим прелиминарним резултатима са локалних избора у Републици Српској може се закључити да је Милорад Додик изгубио поверење у највећем граду овог ентитета, као и у осталим већим градовима Републике Српске.

У Бањалуци, опозиција је освојила 56 одсто пребројаних гласова, наспрам 44 одсто колико имају присталице актуелног режима.

У Требињу је и даље егал.

Потпредседник Партије демократског прогреса Игор Црнадак изјавио је вечерас да прелиминарни резултати показују да је ПДП заједно с партнерским странкама направио озбиљан заокрет на политичкој сцени у Републици Српској.

– По свему судећи, нови градоначелник Бањелуке биће наш кандидат Драшко Станивуковић и по свим тренутним показатељима немогуће је да се то промени – истакао је Црнадак.