Прочитај ми чланак

Опозиција: Расписујемо бојкот избора Бошко: Вучићу желим затворску библиотеку

0

Као одговор на расписане изборе, Савез за Србију саопштио је да је "расписао бојкот избора", што представља "једно велико 'не' аутократији Александра Вучића, и корупцији, криминалу, лажима и преварама његовог режима".

„Бојкот смо одавно прогласили, али га данас и званично расписујемо на свим нивоима. Већ више од годину дана опозиција покушава да се избори за слободне и поштене изборе“, рекао је председник Демократске странке Зоран Лутовац.

Како је оценио, уместо да грађанима омогући оно што је нормално и уобичајено у свим демократским земљама, режим Александра Вучића је игнорисао те захтеве и води кампању за излазак на лажне изборе.

„Уместо да уважава захтеве опозиције, он ствара лажну опозицију. Уз лажну опозицију на лажним изборима не може се добити легитимитет“, оценио је Лутовац.

Према његовим речима, парламент у коме неће бити представљени они који другачије мисле није легитиман парламент, без обзира на то колика излазност буде објављена.

„Бојкот је једно велико ‘не’ аутократији Александра Вучића, и корупцији, криминалу, лажима и преварама његовог режима и једно велико ‘да’ нормалној, уређеној и слободној држави“, поручио је Лутовац.

Председник Покрета за преокрет Јанко Веселиновић рекао је да је СзС припремио нацрт закона о материјалном обештећењу запослених лица која су била политичке жртве режима Александра Вучића.

„Циљ овог закона о заштити жртава Александра Вучића јесте да буду обештећени сви они који су остали без посла, премештени на мање плаћено радно место, којима није продужен уговор о раду зато што је на њихово место дошао неки члан Српске напредне странке, и други људи који су остали без посла, а њихове породице без примања и нормалног живота“, објаснио је Веселиновић.

Бошко Обрадовић

Лидер Двери Бошко Обрадовић рекао је данас да је бојкот само средство да Србија дође до поштених и слободних избора и до поштеног суђења „криминалцима из власти“, који су огрезли у корупцију.

Реагујући на изјаву председника Србије Александра Вучића да би Обрадовић волео да Вучић буде убијен, али да то не говори „јер није популарно“, лидер Двери је рекао да председнику Српске напредне странке жели добро здравље и дуг живот.

„Желим му и поштено суђење, и добру библиотеку у затвору на вишегодишњој робији коју је заслужио. Као хришћанин не могу да мрзим, и по томе се сви ми у опозицији разликујемо од актуелне власти“, истакао је Обрадовић, на конференцији за штампу Савеза за Србију.

Наводећи да „нас је Вучић задужио бројним издајама и другим видовима гажења нашег достојанства“, Обрадовић је приметио да све то треба да се разреши на поштеним изборима.