Прочитај ми чланак

„ОПОЗИЦИЈА ПРОВОЦИРА НАСИЉЕ“: Ђукановић о догађањима код Председништва Србије

0

„Опозиција нема начин да се домогне власти, па чини све да испадне жртва у очима народа, каже члан Председништва СНС. Истиче да је неопходно не наседати на њихове провокације и не усвајати њихове захтеве који су, оцењује, бесмислени. Изгледа да нисам озбиљно схватио излагање Небојше Зеленовића на скупу на ФПН-у и његову изјаву да ће доћи до грађанских немира у случају да се не прихвате њихови захтеви”, каже члан Председништва СНС Владимир Ђукановић, коментаришући синоћња догађања испред Председништва Србије, а током скупа "1 од 5 милиона".

– Сви су се, иначе, смејали њиховим захтевима, јер су мимо правничке логике и било какве нормалности. Изјава Зеленовића ми је на једно уво ушла, на друго изашла, мислећи да они себи желе да подигну цену, али су они то константно понављали, док није дошло до синоћњег ирационалног напада на ограду око Председништва Србије, где ми постаје јасно шта они хоће: свесни су да на том протест немају ни 200-300 људи, али морају да изазову неки инцидент како би себе приказали жртвом и како би власт реаговала и применила силу према њима – каже Ђукановић.

Додаје да се не слаже са ставом председника Србије Александра Вучића да их треба пустити да крше закон.

– Они без резона и разлога јуришају на ограду Председништва. Да пробају нешто слично испред Беле куће или Јелисејске палате били би устрељани на 300 метара од ограде од стране снајперисте. Међутим, ово је једна невероватна ситуација, где чак и председник каже да ће им склонити ограде. То практично значи да им се омогућује да крше закон, са чиме се не слажем. За свако кршење закона мора да се одговара – оцењује Ђукановић, додајући да је, с друге стране, ово показатељ колика демократија влада у Србији.

Каже и да део опозиције уцењује државу, тражећи смену целог РЕМ-а, иако је то противно закону, истом оном закону који су управо они и донели. Траже и смену Агенције за борбу против корупције, што је такође противно закону који су они донели.

– Траже бесмислице и сви знају да је то бесмислено, али на тај начин себи праве некакав алиби, а да би вршили додатан притисак на нас, изазивају и нереде. Поента је да се прикажу као жртве које власт терорише, иако су они најдиректније извршили кривично дело – каже Ђукановић.

Додаје да на њихове провокације не треба наседати и да њихови захтеви, које оцењује као будалаштине, не треба да се прихвате. Каже и да на скуповима они не износе предлоге и идеје, да њихово обраћање траје од минут и по до два, те да након тога „изађу испред да се сликају“.

– Они не желе да разговарају јер немају шта ни да понуде, осим јуришања на Председништво – каже Ђукановић и додаје:

– Начин размишљања им је следећи: доћи насилно на власт, а онда разрадити корупцију до несносних размера. То им је начин владања, тако размишљају да владају – каже Ђукановић. Додаје да би се, по њиховом доласку на власт, и у Србији догодио македонски сценарио, односно, власт би била умешана у рекетирања. Подсећам да се то већ дешавало, а да би се опет догодило.

– Нервозни су јер немају власт и не могу да дођу до касе – закључио је у свом обраћању јавности, преко Јутјуба, Ђукановић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!