Прочитај ми чланак

Опозиција поднела кривичну пријаву против председнице ГИК у Чачку

0

Представници четири опозиционе изборне листе на локалним изборима у Чачку, поднели су данас Основном јавном тужилаштву заједничку кривичну пријаву против начелника Градске управе за опште и заједничке послове Небојше Бежанића и председнице Изборне комисије града Чачка Љиљане Станишић због осњноване сумње да су учињенили кривичних дела фалсификовање резултата гласања из члана 161. и Уништавање докумената о гласању из члана 162. Кривичног законика.

Изборна листа Групе грађана „Иван Ћаловић – Истина и част“ није се придружила осталим опозиционим групацијама у данашњем подношењу кривичне пријаве уз образложење да ће против истих лица поднети сопствену кривичну пријаву, пише ОзонПресс.

Градска изборна комисија још увек није прогласила коначне резултате локалних избора одржаних 2. јуна у Чачку.

Подсетимо, опозиција тврди да су избори у Чачку покрадени и да су поновним увидом у бирачки материјал пронашли бројне доказе за то. Бошко Обрадовић недавно је рекао да доказе крије начелник градске упаве Чачка.

„Скоро на сва 104 бирачка места имате неку превару и неправилност. Од тога да имате вишак гласачких листића убачен у кутију до тога да имате људе који су гласали и као инвалиди. Као непокретни су гласали код својих кућа и истовремено на бирачким местима. А гласали су и они који су одавно покојни“, рекао је тада Александар Радојевић – Сви за Чачак.

„Ми смо то вече, за време избора, добили листиће од наших чувара кутија и сабрали гласове. Свега сат времена је било потребно. И ми смо победили“, рекао је Велимир Илић.