Прочитај ми чланак

ОПОЗИЦИЈА: Два су савеза – савез оних који уништавају Србију и Савез ЗА Србију

0

„Постоје два савеза – један који, под криминалном палицом Српске напредне странке девастира Србију и други, једина алтернатива томе, савез за Србију“, сложили су се грађани Кикинде са представницима Савеза за Србију на данашњој трибини.

Речима да је „Александар Вучић највећи лажов у Историји Србије“, обратио се Кикинђанима Драган Ђилас, председавајући Савеза за Србију, и додао да је у току најбруталнија распродаја Србије, народ је све сиромашнији, а богати се тек неколицина – они блиски Вучићу.

„Ми нисмо против страних инвеститора, али јесмо против тога да наши грађани мотају каблове за 200 евра. Нико ме не може убедити да је Румунија способнија од Србије, па да су тамо плате медицинских сестара три пута веће него код нас“, рекао је Ђилас и додао да је парадигма корумпиране власти и то што „један кабловски оператер из Ниша вреди више од ПКБ-а или РТБ Бор“.

Народна посланица СП Двери Марија Јањушевић истакла је важност удруживања и организовања људи против погубне власти и додала да за то јесте потребна велика смелост, а за шта је – историја показује – српски народ кадар:

„Што се брже организујемо, то же ова пошаст од Српске напредне странке краће трајати. Зато вас позивам у Савез за Србију и Савез за Кикинду!“

Подвуковши да Вучић јесте највећи лажов, Борислав Новаковић, председник новосадског одбора Народне странке, истакао је да није то највећи проблем, већ то што је „Вучић лопов и криминалац“, а да „његов брат Андреј иде по Војводини и скупља коверте – не да их испоручује, као што ради пошта, већ да их задржава за себе“.

„Зато више нема поделе на левичаре и десничаре, већ искључиво на цивилизоване и нецивилизоване. Време је да нормално победи ненормално, и зато ћемо сменити ову криминалну власт“, поручио је Новаковић.

Председник Демократске странке Зоран Лутовац истакао је да актелни режим своју власт темељи на три стуба:

„То су лажни патриотизам, лаж о привредним успесима и лаж о опозицији. Од Србије су направили уточиште за себе – уточиште хуља“, рекао је Лутовац и додао да Вучићев режим производи „непријатеље“ на дневном нивоу, хушкајући грађане једне на друге. Савез за Србију је и формиран, навео је он, да поруши сва три стуба штеточинског режима и Србију врати онима којима и припада – грађанима.

Председник Покрета за преокрет Јанко Веселиновић оценио је да су српска села пуста, пољопривредници протерани смањивањем субвенција, те да је Србија, уместо да буде земља милиона својих грађана, постала земља неколико милионера.

Председник Левице Србије Борко Стефановић навео је да актуелни режим влада „идеологијом сецикеса и лажова“:

„Хоће од вас да направе своју радну снагу, док се они и њихови ортаци богате. Док лажно говоре о једнакости, сваки грађанин види супротно кад оде код лекара… ту се види сва неједнакост нашег друштва. Кад сменимо ову власт, донећемо закон о пореклу имовине, и сви ће бити испитани – од 90-их година до данас. Почећемо од нас самих!“

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!