Прочитај ми чланак

Опљачкаше народ – млади Шешељ тражи укидање извршитеља, Влада их подржава (ВИДЕО)

0

Заменик председника Српске радикалне странке (СРС) Александар Шешељ позвао је председницу Скупштине Мају Гојковић да што пре стави на дневни ред предлог новог Закона о извршном поступку и обезбеђењу којим би били укинути јавни извршитељи.

„СРС је још 16. септембра 2019. године предала Скупштини 100 хиљада потписа за укидање јавних извршитеља и нови закон, али иако је та тема градјанима веома важна, већ четири месеца тај закон није дошао на дневни ред, чиме владајућа већина вређа 100 хиљада грађана“, изјавио је Шешељ на конференцији за новинаре.

Он је у Скупштинском холу поновио да је главна новина у предлогу Закона да се извршење врати у судове, јер је досадашња осмогодишња пракса рада извршитеља изузетно негативна и отворила је пут ка пљачкању најсиромашнијих који нису у стању да плаћају дугове док оне који дугују највише нико не дира.

Шешељ је додао да је 2017. године одузето 3.700 некретнина мањих од 50 квадрата, а да се после испоставило да је мрежа јавних извршитеља учествовала у лицитацијама и те некретнине куповала по нижим ценама.

Шешељ се осврнуо и на ситуацију у Црној Гори и поновио да је крајње време да Влада Србије иницира седницу Савета Безбедности Уједињених нација (СБУН) на којој би се расправљало о спорном закону о слободи вероисповести.

„Србија треба да иницира седницу СБУН и покаже да брине за судбину српског народа, а све остало је неозбиљно и представља маркетиншки потез“, рекао је Шешељ.