Прочитај ми чланак

ОПЕТ КРШИ УСТАВ Вучић: Спремни смо за компромисно решење на Косову

0

Београд -- Председник Србије Александар Вучић каже да је крајње време да се грађани понашају најодговорније могуће због присуства коронавируса.

Вучић каже да долази теже време, али да бројеви нису још толико драматични.
„И даље то није дрматично, немамо велики број хоспитализованих, крајње је време да се понашамо најдоговорније могуће, суочићемо се са том опаком болешћу“, казао је Вучић за РТС. Према његовим речима, добро је то што градимо болнице.

Он је истакао да се о вакцини против коронавируса преговара са Кинезима и Русима, наводећи да надлежни органи Србије морају да одобре нешто да бисмо могли да купимо.

„Сад настаје паника, кад погледате број заражених у целој Европи. Ужасна је ситуација… Ми се држимо најбоље“, поручио је Вучић.

Апеловао је на све родитеље, баке и деке, да воде рачуна и да поштују мере заштите.

Састав владе до краја недеље – најкасније понедељак

Београд — Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да би састав нове владе требало да буде познат до краја ове недеље, најкасније до понедељка.

„Већ крајем ове недеље, а најкасније до понедељка, очекујем да ће премијерка изаћи са тим како треба да изгледа нова влада“, рекао је Вучић.

На питање ко ће бити коалициони партнери СНС, рекао је да је то питање за Ану Брнабић.

„То морате њу да питате“, рекао је Вучић и додао да ће одлуку о томе да ли ће њен предлог подржати или не донети органи политичких странака које у томе буду учествовале.

Спремни смо да разговарамо о компромисном решењу, али пре било каквих решења Приштина мора да испуни оно што је потписала

Београд — Спремни смо да разговарамо о компромисном решењу, али пре било каквих решења морају да испуне оно што су потписали, каже председник Србије Александар Вучић.

Вучић је поручио да Заједница српских општина мора бити формирана, али не као нека невладина организација. „То не може бити нека невладина организација“, поручио је Вучић за РТС.

Како каже, представници Београда имаће стрпљења.

„Ми ћемо показати стрпљивост и не брините, имаћемо довољно стрпљења“, навео је председник Србије уочи доласка специјалног представника ЕУ Мирослава Лајчака у Београд.

Поновио је да је важно да се са Лајчаком разговара о компромисном решењу.

„Увек смо за дијалог и разговор и трудим се да не одговарам на свакодневне глупости из Пришине. Желимо мир и стабилност, проток роба, капитала, услуга и људи. То је важно, а ја да њих вредјам, као што они нас вредјају, то не могу“, рекао је Вучић.