Прочитај ми чланак

ОПЕТ БРИЉИРА: О каквој независности прича Тома Мона?

0

Величање без преиспитивања једна је од, сада већ надалеко познатих особина, министра грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Томислава Момировића. Тако је Мона у најновијем покушају уздизања председника рекао како се Вучић након "само 22 године од Кошара бори за нашу независност".

– Јуче смо одали почаст погинулим борцима са Кошара који су одбранили нашу независност сами са својим народом иза себе. Само је 22 године прошло од тада и сада се председник Србије Александар Вучић само са својим народом иза себе бори у Бриселу за нашу независност и нашу будућност – написао је Момировић на његовој омиљеној друштвеној мрежи Твитер.

Могли би упитати Момировића на коју независност тачно мисли, и када је то Србија престала да буде суверена држава, као и како је смислио ово генијално поређење Вучићеве чувене борбе са оном коју су изборили хероји са Кошара.

Мона тада јесте био млад, али сигурно је у међувремену сазнао да су непосредно пред бомбардовање своје стамбено питање решили истовремено и тадашњи потпредседник републичке Владе и заменик председника Српске радикалне странке Томислав Николић и министар за информисање и генерални секретар СРС-а Александар Вучић.

И док су младићи његових година мобилисани и док су гинули јунаци на Кошарама, Вучић је опремао државни стан од 117,48м2 у „Црвенкапи“ на Новом Београду, у тада најелитнијем и најскупљем стамбеном насељу. Тома Мона могао би, иако воли да твитује, да се од неких тема ипак држи подаље.