Прочитај ми чланак

„ОПАСНИ“ ПО РЕЖИМ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Фантоми легитимисани након шетње од полиције

0

„Скидајте фантомке и брзо личне карте”, грубим комадним гласом обратио се полицајац у цивилу Фантомима, ни пар минута након што се, у суботу увече, 8. децембра у Београду, завршила опозициона протестна шетња „СТОП КРВАВИМ КОШУЉАМА”, организована због свих облика насиља над грађанима Србије, од стране режимских пајсер бригада.

Фантоми, у јавности познати као ПУФ, су након учествовања у највећем овогодишњем протестном окупљању против личног режима Александра Вучића које је окупило преко десет хиљада људи, носећи своје беле фантомке и зелене спит фајерке на себи, доживели непријатно изненађење од стране полиције.

Није прошао ни минут, након завршетка поменуте шетње, када су Фантоми, у друштву Дејана Петра, уредника Србин.инфо, крећући се ка оближњем клубу, од њих удаљен ни сто метара, били препречени од стране полицајаца у цивилу.

„Скидајте фантомке и брзо личне карте”, грубим комадним повишеним гласом обратио се полицајац у цивилу Фантомима и додао:

„Скуп је завршен, по закону немате право да носите такве капуљаче на глави. Тиме реметите јавни ред и мир”.

„Немате потребе да се према мени и мом пријатељу обраћате грубим тоном. Кренули смо ка клубу. Пристојно се понашамо, ходамо нормално и не видим разлога да се према нама понашате као да смо хулигани”, рекао је један од Фантома, дајући своју личну карту.

„Окончан је скуп, фантомке су забрањене, након што се заврши протест, морате их одмах скинути”, одговорио је полицајац гледајући личну кату Фантома и добацио:

„Ми вас двојицу гледамо, пратимо вас на Јутјубу и знамо ко сте.”

„Могли сте све то да нам кажете и без повишеног тона. Буквално смо минут од клуба у коме смо кренули, па  би смо их тамо скинули. Причали смо међусобно тако да нисмо ни размишљали о томе шта носимо на себи. И опет не видим разлог зашто ће Вам наше личне карте”.

„Ајде, не буди дрзак. По закону немате право да их носите после скупа ”, рекао је полицајац у цивила враћајући личне карте Фантомима, „ и да знате, ми вас стално гледамо”.

Након што су биле враћене личне карте полицајци су без поздрава отишли од Фантома, док су око њих, нормално шетајући, у миру, разилазили последњи протестанти који су учествовали у шетњи „СТОП КРВАВИМ КОШУЉАМА”.

Иначе, иако је окупила пеко десет хиљада људи на београским улицама, протестна шетња је била одржана без иједног екцеса.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!