Прочитај ми чланак

Опасан захтев на Дан заставе: Припојити Прешевску долину Косову

0

У Прешеву ће 28. новембра на Дан заставе, националног празника Албаније, Удружење ветерана терористичке Ослободилачке војске Прешева, Бујановца и Медвеђе одржати протестни скуп на коме ће, како се најављује, указати на “дискриминацију” и испоставити захтев да се југ Србије припоји тзв. Косову.

У изјави за Спутњик историчар и спољнополитички аналитичар Драгомир Анђелковић оцењује да је великоалбанска идеја широко распрострањена у албанском етничком корпусу и међу њиховим политичарима.

„Ово што сада раде албански екстремисти, припадници некадашње терористичке скупине, која је изазвала побуну на југу Централне Србије, није само по себи опасно, опасно је то што је то став већинске албанске јавности и на Косову и на југу централне Србије и у Македонији”, казао је Анђелковић.
Он напомиње да из тог разлога такве акције треба озбиљно схватити, јер оне у одређеном тренутку могу да прерасту у оружану побуну.

„То треба да буде порука нашим институцијама да делују превентивно, како се политичка злоупотреба приче не би претворила у оружану побуну коју смо имали двехиљадитих“, закључио је Анђелковић.

               ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!