Прочитај ми чланак

Оно кад усташа „дели лекције“ Додику…!

0

Дакле, пре ће камила проћи кроз иглене уши него што ће неки актуелни хадезеовац признати да је настављач политике која је свуда у свету проглашена суровијом од фашистичке! Тако је и актуелни ППВ хрватске владе и лидер ХДЗ Томислав Карамарко, још увек у короти за усташама побијених у Блајбургу, решио да дели лекције председнику Републике Српске Милораду Додику што, како тврди, релативизује "српске злочине" у БиХ и Хрватској. Па, човече, да ли имаш мозга и савести имаш?!

dodik srbin.info nenad zlatanovic425Наиме, Карамарко је изјавио у понедељак да јавни дискурс председника РС Милорада Додика подстиче релативизацију српских злочина у БиХ и Хрватској и позвао га да не доводи у питање истину о страдању Хрвата и Бошњака у РС.

– Заиста је невероватно да неко као што је Милорад Додик, особа која не признаје геноцид у Сребреници, а који се догодио практично јуче, јавно говори о начину како би Хрвати, Срби и Бошњаци требало да развијају своје односе – рекао је Карамарко.

Како је додао, „управо јавни дискурс којим се користи Милорад Додик подстиче релативизацију српских злочина у БиХ и Хрватској, а Хрватску константно покушава да доведе у везу с усташким режимом“.

Карамарко је, како преносе регионални медији, позвао Додика да, ако жели да се посвети развоју озбиљног дијалога, не доводи у питање истину о страдању Хрвата и Бошњака у РС.

Претходно је Додик оценио непримереном изјаву Карамарка о томе како је настала РС и његова подршка поређењу Бањалуке и Блајбурга. 

Карамарко је, наиме, дао подршку бискупу Комарици у вези са његовом изјавом да је Бањалука данашњи Блајбург због протеривања Хрвата из тог града током грађанског рата 90-их година, те позвао Додика да каже колико се Хрвата и Бошњака вратило у Српску од краја рата.