Прочитај ми чланак

ОМЛАДИНА ДВЕРИ: Како се власт у Београду (не)бави младима

0

Прави смисао постојања Канцеларије за младе састоји се у томе да неки партијски кадрови, очигледно неспособни за било који посао, седе негде и примају плату, коју ће вероватно оправдати радом у странци.

Након годину дана (не)рада Канцеларије за младе ГО Звездара у најновијем сазиву Скупштине, можемо да кажемо да овај квази-орган општинске власти практично не постоји. Важна чињеница која иде у прилог једној оваквој тврдњи јесте та, да је дотична Канцеларија за сво поменуто време поднела само два извештаја о свом (не)раду надлежном скупштинском Савету за друштвене делатности, а да су при том оба ова извештаја састављена од фраза и измишљених активности, што само потврђује чињеницу да она фактички и не постоји.

Наравно, при Канцеларији за младе ГО Звездара запослени су неки људи, нека омладина, неки партијски војници, за шта примају плате. Али тај њихов нерад само показује који је прави смисао постојања ове Канцеларије: да неки партијски кадрови, очигледно неспособни за било који посао, седе негде и примају плату, коју ће вероватно оправдати радом у странци, а не Општини, односно њеној Канцеларији за младе.

Неке од наводних активности Канцеларије су: курс енглеског језика, обележавање Светског дана борбе против ХИВ-а и још један или два пројекта чији смисао и садржај нико до сада није успео да одгонетне. Представници Двери и других опозиционих организација су и на седницама Скупштине и на седницама Савета за друштвене делатности давали предлоге за рад: бављење питањем болести зависности код омладине, питањем културе, спорта, образовања, али је то у потпуности занемарено.

Сам покушај спровођења било какве анализе рада Канцеларије за младе Градске општине Звездара заиста је озбиљан подухват, превасходно зато што практично не постоји ништа што би се уопште и могло анализирати, с обзиром да људи који седе у тој Канцеларији не раде апсолутно ништа, у буквалном значењу те речи.

Иван Грбић

Омладина Двери Београд