Прочитај ми чланак

Омладина ДС-а заузела централу странке, тражи поништавање одлуке о распуштању

0

Омладина Демократске странке заузела је централу странке у Београду, након што је Председништво ДС раније распустило омладински клуб ДС и више београдских одбора, сазнаје Н1.

Са омладином демократа у централи је и посланица Александра Јерков и они захтевају да се поништи одлука о распуштању.

Подсећамо, Председништво Демократске странке је, због „непослушности“, распустило више општинских одбора странке у Београду, као и недавно изабрано руководство страначког подмлатка.

Како се наводи у саопштењу ДС, разлози за ову одлуку су неактивност градског одбора, као и заустављање штетних пракси које су Демократској странци на локалним изборима у Београду донеле, како кажу, најлошији резултат у историји странке и тиме је ставили на маргину политичког живота у Србији.

Додаје се да представници омладине приликом организације изборног конгреса нису деловали у складу са демократским процедурама којих се, како кажу, Демократска странка бескомпромисно држи од свог оснивања, чиме су нанели штету Демократској омладини и странци.

Група чланова ДС напустила је раније данас седницу Главног одбора и пре њеног завршетка негодујући што су у одлучивању о тачкама дневног реда у расправи учествовали гости који нису чланови ДС-а. Међу демократама који су напустили седницу су Бранислав Лечић, Александра Јерков, Балша Божовић, Радослав Милојичић Кена, као и бивши министар Слободан Милосављевић.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!