Прочитај ми чланак

Омладина ДС-а искључује се из активности Савеза за Србију

0

Омладина Демократске странке (ДС) саопштила је данас да ће се искључити из свих активности Савеза за Србију док не буде јасно да ли тај Савез подржава „радикалско деловање Двери и њеног лидера Бошка Обрадовића“.

Обрадовић је, како су навели, „нападом на све демократе и професора Мићуновића нанео несагледиву штету у борби против режима Александра Вучића“.

Омладина ДС, како је навела у саопштењу, одлуку о искључењу донела је упркос „свим напорима, апелима и захтевима упућеним Савезу за Србију и председнику Демократске странке да се та ситуација реши“.

У саопштењу Демократске омладине наводи се и да су они у више наврата осудили поступке Двери као организације која „континуирано занемарује чињеницу да политички делује унутар Савеза за Србију“.

Омладина ДС-а наводи и да унутар Демократске странке „није било нити ће бити подобних и неподобних како Обрадовић и Двери покушавају да их означе“.

„Ми као младе демократе ћемо се и даље борити за фер изборе, слободу медија и судства и културу дијалога, што господина Обрадовића по свему судећи, а нарочито његовим поступцима сврстава у исти кош као и чланове Српске напредне странке или чак Српске радикалне странке, који на сличан начин покушавају да се реванширају својим неистомишљеницима“, пише у саопштењу.

Како сматра Омладина ДС-а, Демократска странка би требало да буде у Савезу за Србију у којем нису Двери или не треба да буде део тог истог савеза.