Прочитај ми чланак

Оливера Зекић признала Косово?!

0

Оливера Зекић, иначе продужена рука Српске напредне странке и Александра Вучића, која је изабрана за председницу Савета РЕМ, судећи по својој званичној биографији која је доступна јавности, признаје Косово као независну државу.

Наиме, Зекић је у свом радном искуства навела „главне активности и одговорности саветовање клијената у области медијског и политичког обраћања и односа с јавношћу“. А, онда је навела да је радила у Србији, Косову и Републици Српској.

Olivera Zekić CV FOTO: Printscreen

Судећи по овом наводу из своје личне биографије, за Зекић Косово није део Србије.

Подсетимо, Оливера Зекић изабрана је 17. децембра у Скупштини Србије за чланицу Савета РЕМ-а на период од пет година, а јуче за председницу Савета РЕМ – а.

„Избор Оливере Зекић за председницу РЕМ показатељ да се одлуке доносе ван тог тела“

Дан након њеног избора, Слободан Цвејић поднео је оставку на место члана Савета Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ), због, како је навео „начина на који је изабрана Зекић, односно кршења демократских процедура у Савету“.

Међутим, новопечена председница Савета РЕМ сматра да „ништа против закона, ништа против нормалних и демократских принципа РЕМ није урадило, чак ни кад је њу изабрао за председницу“.

– Цела прича о РЕМ пребачена је на лични ниво, у којем није важно шта и како ова институција ради, него само то да ли се неко ко је на њеном челу свиђа, или не свиђа делу јавности и, изгледа, и неким члановима Савета. Сматрам да такав однос само показује какви су они који га имају, и да су пред РЕМ-ом много важнији послови него удоваљавање нечијим сујетама и политичким аспирацијама. Верујем да ће онај ко дође на место господина Цвејића умети и да поднесе да је жена председница РЕМ и да је посао овог тела независност, а не политика – изјавила је Зекић.