Прочитај ми чланак

Окршај Вучића и босанског новинара: Јеси пуцао по Сарајеву?

0

Током боравка у Сарајеву председник Србије Александар Вучић одржао је састанак са члановима Председништва БиХ, којима је уручио дониране вакцине, а након тога дао је кратки интервју за босанскохерцеговачку телевизију Face TV, где се суочио и са неколико непријатних питања.

Ово је заправо “уводни интервју”, најавни, како је објаснио Вучић и јавно, у камеру, најавио како ће до 15. априла дати “велики интервју” уживо, о свим нашим “јадима”, преноси FACE TV.

“Ако до 15. априла не дам велики интервју уживо за FACE, имате право сваки дан, након тог дана, да ме називате лажовом! Ипак, морате доћи у Београд пре интервјуа да Вам покажем нешто и да то снимите”, рекао је председник Србије у кратком разговору с познатим БиХ новинаром Сенадом Хаџифејзовићем.

Хаџифејзовић је између осталог питао Вучића да ли ће се пола државе Босне и Херцеговине, ентитет Република Српска, отцепити и прикључити Србији?

“Не терајте ме да говорим шта стварно мислим о том питању, јер сам то рекао у лице и представницима и Хрвата и Бошњака, а зна и Миле шта све мислим”, одговорио је Вучић.

На питање руши ли Додик Вучића, или Вучић може преко ноћи пустити Додика “низ реку”, одговорио је: “Никада нећу да враћам наше односе на оно што је било у време Милошевића и Караџића”, преноси Јутарњи.хр.

Између осталог, Сенад Хаџифејзовић је Вучића питао и да ли је пуцао на Сарајево. Како је то изгледало, а шта је Вучић одговорио најбоље је погледати у видео снимку разговора.

Сва три члана Председништва Босне и Херцеговине чекала су крај интервјуа у салону, а онда је ушао председавајући Председништва БиХ Милорад Додик.

На Додиково добацивање, водитељ Хаџифејзовић се нашалио: “Милораде, ми смо се договорили – смењен си!”.