Прочитај ми чланак

Огромна афера: Вучић знао за марихуану, на Јовањици склањају доказе (ВИДЕО)

0

Мирослав Алексић, потпреседник Народне странке и опозициони народни посланик, је данас, у петак 14. фебруара, на конференцији за медије у Скупштини Србије навео да је прошло три месеца од откривања заплене велике количине марихуане на пољопривредном добру „Јовањица“, а да надлежни органи дугују јавности одговоре на питања ко су људи из власти који су подржавали највећу производњу марихуане у Европи и какве су везе власника „Јовањице“ Предрага Колувије са режимом.

„Првенствено Александар Вучић дугује јавности одговоре на питања ко су људи из полиције, БИА и војске који су пружали прстен заштите Колувији и производњи марихуане. То је Вучић сам признао у новогодишњем интервјуу ’Блицу’. Да ли су ти људи саслушани и шта је предузето тим поводом“, упитао је Алексић.

 

„Да ли је обављено вештачење заплењене марихуане како би се утврдио проценат садржаја ТХЦ-а (тетрахидроканабилнол, активни састојак марихуане), колика је вредност заплењене индијске конопље и колико је тачно заплењено, односно да ли је количина остала иста као што је првобитно саопштено, односно 650 килограма марихуане и 65.000 биљака“, питао је Алексић.

Потпредседник Народне странке је показао недавно снимљене фотографије са „Јовањице“ на којима се види да је марихуана посечена и да је расклопљена лабораторија у којој се канабис сушио и паковао.

Алексић је рекао да је добио седам тужби поводом навода које је у јавност изнео о „Јовањици“, од којих неколико само од брата председника Србије Андреја Вучића.

„Ја ћу на тим суђењима изнети све доказе о ’Јовањици’“, навео је Алексић.

Алексић је истакао да је случај „Јовањица“ уздрмао власт више од свих афера, и најавио да ће наставити да поставља питања све док се не сазна пуна истина.

„Режим злоупотребљава институције и само му је важно да се на сваки начин ’оперу’ челници режима и да се на сваки начин покаже како браћа Вучић нису повезана са ’Јовањицом’“, рекао је Алексић.

Алексић је поново питао да ли је Колувија био донатор БИА и да ли је безбедносној агенцији купио брод, и подсетио да је власник „Јовањице“ од државе добио 3,9 милиона евра подстицајних кредита, као и да је у организацији СНС-а држао предавања о узгоју органске хране.