Прочитај ми чланак

ОГРАДИО СЕ ОД СНС Ђука: Нисам више у политици!

0

У будућности ће, судећи по молби коју је упутио путем Фејсбука, поред имена Владимира Ђукановића стајати само чланство у Српској напредној странци јер је одлучио да више не буде политички активан на тај начин да "иде по медијима и заступа ставове СНС-а" већ је, како каже, отишао у другу браншу. Одлазак у ту другу браншу значио је и молбу пријатељима који се запошљавају преко Српске напредне странке или, како је рекао, повезују са функционерима - да му се не обраћају тим поводом.

– Драги пријатељи, очито ћу морати помало сваког месеца да вас умољавам да прихватите неке чињенице које су за вас помало неприхватљиве, а тичу се мене. Дакле, ја немам и трудим се да немам контакте са људима који су руководиоци у СНС. Не дружим се са њима, не виђам се по кафама, немам и не желим да имам неки претерано пријатељски контакт са било ким од њих. Моја комуникација се своди на врло мали број људи са којима сам дуго година пријатељ и претежно су то људи који су некада били у СРС. Отуда, уз сво могуће разумевање за ваше молбе да вас са неким ко је на некој функцији повежем, ја то нисам у стању јер за већину људи које ме питате ја их и не познајем и никада им очи видео нисам – навео је Ђукановић.

Драги пријатељи, очито ћу морати помало сваког месеца да вас умољавам да прихватите неке чињенице које су за вас помало…

Posted by Владимир Ђукановић on Петак, 04. септембар 2020.

Он је овом приликом обавестио грађане да га више неће гледати у медијима.

– Такође, ја нисам више политички активан у том смислу да идем по медијима и заступам ставове СНС. Своју политичку делатност свео сам само на објаве на ФБ и Твитеру и немам намеру да се даље активирам. Отишао сам у неку другу браншу и то је тако.

Као још један од разлога за ову одлуку наводи и време које жели да проведе са породицом, али и то да није права адреса за решавање сукоба међу чланством СНС-а.

– Такође, далеко ми је битније да будем више са породицом и да учествујем активно у васпитавању деце, а бављење политиком то не дозвољава. Самим тим, уз сво могуће разумевање да многи од вас желе са мном да попричају и да ми укажу шта се ради негде у неком општинском одбору или да ми укаже на грешке у кадрирању или у политици странке, ја нисам адреса. Најпре зато што те људе о којима ми причате не познајем, а потом, оно што је кључно, ја не одлучујем ништа у СНС и не питам се ништа, јер се не бавим више активно политиком. Обичан сам гласач и члан странке као и већина вас. Зато, замолио бих вас убудуће да ми у инбокс не шаљете разноразна питања везана за политику, стање у странци, жељу да се видимо и да попричамо о политичкој ситуацији, итд. Нисам права адреса – закључио је Ђукановић.

Ђукановић је својом објавом указао на неколико ствари које су већ познате јавности. Сваки грађанин који тражи посао очекује да буде условљен чланством у Напредној странци, а онај који има везе са „крупном рибом“ из странке је у старту у бољој позицији од конкуренције. Такође, ни сукоби унутар странке нису нешто што је јавности непознато, али се фигура Александра Вучића увек наметала као симбол јединства у странци.

Међутим, након преговора у Вашингтону, поставља се питање колико ће још дуго Вучић моћи да држи ствари под концем. Ако пођемо од претпоставке да је Ђукановићев одлазак у „другу браншу“ једнак разочарању учињеним у Вашингтону о којем није желео да говори јавно – Вучића чека буран период: када један пешак крене на црвено, иду и сви остали.