Прочитај ми чланак

Огласио се др Несторовић и открио да ли ће бити кандидат СПС-а на изборима

0

Навикли смо до сада да виђамо домаће мејнтрим медије као што су Н1, Нова С, Информер, Директно, Блиц и остале да шире дезинформације, лажне вести и шире панику када је реч о глобалним темама, првенствено о ЦОВИД-у 19 али оно на шта нисмо навикли јесте да такви медији, остану без инспирације те почну да се баве домаћим темама. Да будемо прецизнији, да шире дезинформације на државном, локалном нивоу.

Вероватно због смањења буџета како глобалистичка свита одустаје од KОВИД-а, поједини медији прешли су на ширење домаћих лажних вести те је тако ко други већ портал Директно који је ето баш „директно“ повезан како са опозицијом тако и са позицијом (по потреби, мора од нечег да се живи) решио да пређе на „нејтив теме“ и по ко зна који пут шири лажне вести у којима је главни лик Др Бранимир Несторовић као и његова организација „Витезови реда змаја“.

Наиме, како је пре неколико дана Директно писао, Несторовић заједно са Заветницима и СПС-ом улази у изборну трку и подржаће СНС тј. Александра Вучића што је изазвало оправдано негодовање народа који су се на друштвеним мрежама побунили не знајући да се иза тога крије школска кампања која служи да Несторовића који је по истраживањима високо котиран, шта више од целе опозиције, оспоре те му умање подршку.

Дан након тога, када су видели да се вест „примила“, новинари портала Директно објавили још једну вест под насловом „Несторовић кандидат СПС-а за градоначелника Београда“ те још једном подигли ниво панике код грађана на максиму.

Вероватно, након великог броја коментара и порука коју су добили др Несторовић и Саша Боројевић, обојица су решили да се огласе на друштвеним мрежама те да демантују ове наслове и сличне најаве.

Поштовани,

У вези дезинформације сајта Директно.рс о некаквој коалицији Витезова са партијама, могу само да кажем да су много нервозни. Витезови нису политичка организација, имају свеје циљеве. Овалкве гласине шири Нова С, који је у истој медијској групи са сајтом. Владајућа коалиција подржава такве гласове, да покаже да нема алтернативе на изборима. Оваквих вести ће бити све више, а ако будемо на изборима имаћемо своју листу И нећемо бити део власти, већ би улазак у парламент искористили за стварање јаког патриотског блока. Сви који су поверовали у ову информацију и одмах почели са пљувањем, боље да се одмах ишчлане из мојих група и запитају шта су они спремни да учине за своју земљу.- написао је Несторовић на свом званичном ВК профилу

Поред Несторовића огласио се и Боројевић на друштвеним мрежама те такође демантовао спорне, малициозне наводе.

Како се приближавају избори, тако сви покушавају или да својатају некога или да кроз дезинформације утичу на мишљење јавног мњења. Будите опрезни када читате шта читате и када медији који су две године ширили панику и вас кривили за смрт хиљада људи јер се не придржавате мера покушавају да утичу на ваше мишљење.