Прочитај ми чланак

Одговор Србије бесној Украјини: Поштујемо вашу целовитост, Крим није Русија

0

Београд -- "Србија поштује територијални интегритет Украјине. Нико од званичника извршне власти није имао састанке са делегацијом Крима", званични је одговор Украјини.

Подсетимо, министарство спољних послова Украјине изразило дубоку забринутост због посете представника „окупационе администрације Крима“ Београду.

Фото: Н.С.

Током те посете, наводи се даље, представници Крима су се састали с народним посланицима, а одржана је конференција „Београдски дијалог: Конструктивни односи с Русијом и признавање воље народа Крима“.

„Украјина посету делегације Крима доживљава као непријатељски чин, којим се крше одредбе Резолуције 68 ‘Територијални интегритет Украјине’ и квалификује као покушај Руске Федерације да легитимише илегалну окупацију Аутономне Републике Крим“, наводи се у саопштењу које је достављено медијима.

На ту дипломатску ноту КИјева одговорио је министар спољних послова Србије Ивица Дачић који је за „Политику“ саопштио да Србија поштује територијални интегритет Украјине и да се нико од званичника из извршне власти није састао с делегацијом Крима.

На питање како коментарише критике Кијева да Београд наводно крши Резолуцију 68 УН, „Територијални интегритет Украјине“, Дачић одговара да су то „уобичајени демарши“.