Прочитај ми чланак

Одговор Њујорк тајмса на Вучићеве оптужбе да је наручен текст о везама државе…

0

Њујорк тајмс објавио је текст о председнику Србије Александру Вучићу, али и везама криминалног клана Вељка Беливука с државним руководством, што се дешава упоредо с доласком на власт СНС и Вучића 2012. године. Овај текст, очекивано, наишао је на оштру реакцију Вучића који је рекао да је “наручен и писан у Србији”, с друге стране редакција Њујорк тајмса у одговору датом порталу Нова.рс истиче је објављени текст заснован на десетинама интервјуа, докумената, судских транскрипата и ригорозном раду са терена њиховог новинара Роберта Ворта.

Велику буру у српској јавности подигао је текст угледном Њујорк тајмса у ком се описује спрега власти СНС, Александра Вучића и криминалних кланова. Председник Србије рекао је недавног, гостујући на ТВ Хепи да је поменути текст “наручен и писан у Београду” и да није фасциниран они што је прочитао.

Фото: RTS printscreen

„Ја знам да је текст у ‘Њујорк тајмсу’ наручен, радили су га одавде. Поруку сам разумео, нисам се уплашио, нити сам фасциниран лажима којима сте пласирали“, рекао је он и додао.

„Кажу, Вучић је ишао па се тукао на стадионима својевремено. Ја се тиме не поносим, нити сам то икада крио“, поручио је Вучић.

Поводом ове изјаве, портал Нова.рс се обратио се редакцији Њујорк тајмса. Њихов одговор преносимо у целости:

“Чланак ‘Њујорк Тајмс Магазина’ о српском суђењу и везама између највишег руководства земље и насилних нарко-банди заснован је на десетинама интервјуа, докумената, судских транскрипата и ригорозног извештавања са терена Роберта Ворта. Сваки други инсинуација је лажна”, наводи се у одговору.