Прочитај ми чланак

Одговор Двери: Mаркетиншки трик Немање Шаровића

0

Dveri-pokret-za-zivot-srbije

 

Покрет Двери никада није добио ни званичан ни незваничан позив СРС за заједничку сарадњу на наступајућим ванредним републичким изборима.

 

Покрет Двери се јавно захваљује Немањи Шаровићу, заменику председника СРС, на јавном позиву на патриотску сарадњу за коју се Двери, и то треба посебно нагласити, годинама уназад залажу. Мали проблем је у томе што Покрет Двери никада није добио никакав позив СРС на заједничку сарадњу и предизборну коалицију. Ако под тим позивом Немања Шаровић подразумева учлањење два представника Двери у СРС и кандидовање за народне посланике на листи СРС, као што је урађено у случају представника Наших и Образа, онда то није никакав позив на сарадњу наше две политичке организације већ позив да угасимо Покрет Двери и да се двојица представника учлане у СРС и решавају личне политичке каријере.

Да смо мислили да је начин на који СРС заступа своју политику најбољи одавно бисмо се учланили у СРС. Основали смо Двери пре 15 година, а политички покрет пре три године, зато што смо сматрали да су Србији потребни и нови људи, нова енергија и нови начин политичког деловања после 20 година истих људи и истих идеја.

Да су водећи представници Покрета Двери желели да гањају личне политичке каријере и интересе могли су то одавно кроз друге политичке странке, али се нисмо зато сабрали у Дверима, већ да пробамо да нешто променимо на боље у Србији.

Већи проблем је што овај јавни позив Немање Шаровића више личи на маркетиншки трик да би се закамуфлирало одбијање СРС да се са Дверима истински сарађује, што је жеља већине градских и општинских одбора СРС у Србији који нам се свакодневно јављају, незадовољни недавном одлуком Председничког колегијума СРС да одбаци идеју предизборне коалиције са Покретом Двери. Али маркетиншки потези су природан део предизборне кампање, па се користимо приликом да СРС-у пожелимо сваки успех на наступајућим изборима.

Остајемо заинтересовани за предизборну и отворени за сваку постизборну сарадњу са свим патриотским организацијама које се залажу одбрану Косова и Метохије у саставу Србије, прекид преговора са ЕУ и окретање Србије ка Русији и евроазијским интеграцијама, што је спољно-политичка основа нашег програма.

(Двери)