Прочитај ми чланак

Одговор Двери Митровићу: Долази време наплате за сво зло које је Пинк нанео Србији

0

После три дана ћутања јуче се коначно огласио Жељко Митровић у вези са легитимним питањима од интереса јавности да ли дугује држави за неплаћени порез, што му не би био први пут у последњих девет година актуелне власти. У свом љутом, нервозном, а пре свега старом безобразном стилу реаговања на моја јавно постављена питања, изгледајући као да га је неко ухватио у сред крађе па се брани како зна и уме, Жељко Митровић је показао слабост која ми говори да се ствари мењају и да се страх увлачи у редове владајућег режима. Све више послушника који свакодневно сервисирају опстанак овог недемократског режима размишља како да се извуче када ова власт падне и како да избегне кривичну одговорност, па је можда о томе размишљао и Жељко Митровић, три дана избегавајући да одговори на постављена питања. Било је веома инспиративно видети га како не сме да одговори и како ТВ ПИНК данима ћути, не желећи да популаризује вест о новом неплаћеном порезу. За њих је од највећег интереса да грађани Србије не сазнају како је, према доступним изворима, јер се комплетни подаци и даље крију од јавности, Пореска управа при Министарству финансија од 2012-2016. године одложила порески дуг ТВ ПИНК у висини од 1,52 милијарде динара на 93 рате, док је паралелно од 2014-2019, упркос огромним пореским дуговима, Жељко Митровић добио финансијску подршку од Агенције за осигурање и финансирање извоза у висини од 1,28 милијарди динара. Ова вест би код сваког гледаоца ТВ ПИНК изазвала огорчење и питање како он не може оно што Жељко Митровић може и како њему извршитељи принудно наплаћу сваки дуг и одузимају имовину ако не може да плати, док је Жељку Митровићу све дозвољено и све се опрашта.

У свом реаговању Жељко Митровић, као ни Пореска управа, још увек нису одговорили на моја конкретна питања за која сам јуче испред Министарства финансија приложио и папирне доказе у форми извода из Јединственог регистра пореских обвезника, па их овде понављам, шаљући у прилогу бројке које говоре боље од речи:

  1. Да ли PINK INTERNATIONAL COMPANY закључно са 3. августом 2020. године дугује 146 милиона динара за порез држави Србији, и да ли је Пореска управа овој фирми одобрила репрограм, на основу чије одлуке и на колико рата?
  2. Да ли Жељко Митровић као физичко лице није платио годишњи порез на доходак грађана у висини од 104 милиона динара (такође подаци из Јединственог регистра пореских обвезника од 3. августа 2020.)?
  3. Да ли његова угашена Агенција за уметничку обраду звука „Пинк студио Жељко Митровић“ дугује за порез из 2016. године 3 милиона и 724.000 динара?
  4. Да ли је тачно да Жељко Митровића само по ова три основа тренутно дугује за порез држави укупно преко 250 милиона динара?
  5. Да ли је 31. јула ове године регистровао нову фирму под именом „RED NETWORK“ и да ли ће она служити за остваривање права на државне субвенције с обзиром да то право не може да оствари преко старих фирми које имају пореске дугове?

Да ли Жељко Митровић има права која немају други грађани Србије, ко га штити док константно крши законе, и када ће одговарати за све што је радио од времена власти ЈУЛ-а преко ДОС-а до СНС – права су питања која се не могу чути на режимским медијима. Остаје наше обећање да ће нова власт као један од најважнијих доказа политичких промена у Србији морати да приложи кривичну одговорност Жељка Митровића у форми затворске казне и одузимања незаконито стечене имовине, као и одузимања националне фреквенције и забране рада ТВ ПИНК. Јер, ми се не залажемо само за смену власти већ за промену комплетног корумпираног политичког система који овде влада већ 30 година, а чији је симбол управо Жељко Митровић.