Прочитај ми чланак

„Одговараћете за све Невоље и невоље које сте направили! Ваше невоље тек почињу“

0

"Шта ћемо сад Вучићу, Митровићу, Вучићевићу? Шта ћемо сад кад су се појавили снимци како Горан Папић, заменик шефа СБПОК-а, брутално пребија др Дејана Пејовића? Горан Папић, кога тужилаштво истражује због веза са Вељом Невољом?", питао је лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас.

Дејан Пејовић је још у октобру 2019. године претучен насред улице, када га је најпре пребио Горан Папић, кум Небојше Стефановића, некада министра МУП-а, а сада министра одбране, међутим снимак тог пребијања са сигурносних камера је волшебно нестао.

Међутим, после годину и по дана су се они појавили, и то, како је Пејовић рекао, захваљујући „добрим полицајцима“, а што је кључни доказ да је Папић претукао др Пејовића.

Због тога је лидер ССП Драган Ђилас упутио низ питања Александру Вучићу, Жељку Митровићу, Драгану Ј. Вучићевићу, који су све то оповргавали, те је поручио:

– А ви сте га бранили, говорили да је врхунски полицајац, да га нападамо јер је ухапсио брата моје некадашње девојке? Бранили сте батинаша огрезлог у ко зна каквом криминалу? – навео је Ђилас и додао:

– А знали сте и тада о коме се ради, као што сте знали и за Вељу, јер га је направио режим кога сте ви направили и кога сте део.

Ђилас је на крају послао јасну поруку режиму…

– Јуче сте завршили са Невољом мислећи да ће вашим невољама доћи крај. Варате се. Ваше невоље тек почињу. Одговараћете за све Невоље и невоље које сте овом народу направили – закључио је председник Странке слободе и правде.

Пејовић: Претукао ме Папић, а затим и гепековао

Октобра 2019. Дејан Пејовић нападнут је на улици, а и даље је због тога узнемирен. Пре неколико дана дошао је до снимака који доказују кроз какву тортуру је прошао. Прво га је тукао комшија, ког је Пејовић оптужио да му је поново изгребао кола.

– Мене и супругу јури, ми се померамо, нећу да се бијем са њим, померамо се. 8:35 – ево, скроз 20 метара до Заплањске, он јури, ја се померам, нећу да се уопште бијем са њим – објашњава Дејан Пејовић, који је истакао да је његов комшија тврдио да је Пејовић заправо њега тукао.