Прочитај ми чланак

Одборници са севера Косова траже референдум

0

kosovska-mitrovica-527

(Танјуг)

Представници Срба на северу Косова поручили су данас државном врху да не потписује споразуме који су штетни за Србе и додали да нико од њих неће учествовати у спровођењу договора који су супротни Уставу Србије.

Одборници четири општине су затражили расписивање референдума у Србији на којем би се грађани изјаснили између очувања Косова у саставу Србије или прихватања услова за добијање датума за почетак преговора са ЕУ.

„Нико на северу Косова не жели да учествује у спровођењу евентуално постигнутог споразума у Бриселу. Нека (премијер Србије) Ивица Дачић дође, узме споразум који ће евентуално потписати у Бриселу и нека га заједно са (косовским премијером) Хашимом Тачијем спроведе на Косову“, рекао је заменик директора Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Крстимир Пантић.

Председник општине Звечан Драгиша Миловић (ДСС) рекао је на седници да нико нема права да потписује споразум којим се одриче дела територије, споразум који је против Устава Србије и који није у складу са закључцима прошлогодишњег референдума на северу Косова којим је одбачена могућност признавања приштинских институција.