Прочитај ми чланак

Одборници Патриотског блока предали захтев за отказивање Европрајда

0

Одборници Патриотског блока ДВЕРИ-ПОКС у Скупштини града Београда Радмила Васић, др Борислав Антонијевић, Божидар Павловић и Андријана Чикириз, предали су данас захтев за отказивање Европрајда градоначелнику Београда Александру Шапићу и председнику Скупштине града Николи Никодијевићу. Захтев за отказивање Европрајда преносимо у целости.

Захтев за отказивање Европрајда 2022

У име одборничке групе „ДВЕРИ-ПОКС-ПАТРИОТСКИ БЛОК’“ подносимо Захтев за отказивање Европрајда 2022 у Београду који је заказан за септембар и то у периоду од 12.-18. септембра.

Напомињемо да је овај немили догађај, због противљења скоро 97% грађана Београда и Србије које деле породичне и традиционалне вредности, високог ризика по националну безбедност.

Навешћемо само неколико разлога зашто, у нашем Богородичном граду, не треба одржати планирани догађај:

Први разлог је  безбедност. Због целокупне геополитичке ситуације, а посебно због догађаја у Ослу који је претходио одржавању „параде поноса“, сматрамо да представници ЛГБТ не би требало да се излажу ризику доласком у наш град и да ризику излажу и наше грађане.

Други је здравствени разлог. У овом тренутку Србија има преко 4000 заражених од Ковида 19 и овај број се повећава из дана у дан.

Трећи разлог је финансијски. За потребе одржавања овог немилог догађаја потрошиће се велика финансијска средства. Износ који се може наћи на сајтовима ЕУ и Савета Европе је да ће Европрајд коштати 40 милиона евра. Обзиром да се ова парада срама одржава у нашем граду и да ће се користити сви ресурси града Београда, постављамо отворена и оправдана питања колико ће Београд и Београђане коштати Европрајд, ко је нас питао а чинимо велику већину која се противи свему овоме и да ли ми желимо да се то одржава у нашем граду?

Такође, позивамо градоначелника да изађе у јавност са свим подацима о цени коштања Европрајда до последњег динара и представи све трошкове које ће грађани (који за то нису питани) платити: од трошкова припреме и организације људства, простора, опреме и комплетних комуналних предузећа ради одржавања комуналног реда, јавног реда и мира и свих других видљивих и невидљивих трошкова.

Грађани се отворено питају да ли је могуће да у време економске, безбедносне и прехрамбене кризе, предност имају ЛГБТ особе, а не обезбеђивање бесплатних књига за наше ђаке, ужина, помоћ у огреву и помоћ у храни социјално угроженим породицама и деци у нашем граду или помоћ пензионерима са пензијом која је мања од 20.000 динара, а којих само у Београду има преко 150.000.

Овај догађај носи висок ризик и по здравље грађана од опасности повезане са појављивањем и ширењем пандемије мајмунских богиња која по званичницима СЗО се најлакше и најбрже преноси међу геј популацијом.

Истичемо, да се овом манифестацијом вређају и верска осећања грађана Београда и Србије, православне, муслиманске и других вероисповести.

Отворене претње које долазе од представника ЛГБТ популације забрињавају све породичне људе, а посебно родитеље чија деца похађају основну школу и код којих постоје оправдани захтеви да децу не пусте да иду у школу у периоду пре, за време и након одржавања Европрајда.

Сходно надлежности градоначелника Београда да представља и заступа град, предлаже начин решавања питања о којима одлучује Скупштина града, сматрамо да је хитно и важно да он учини све да се овај високо ризичан догађај Европрајд 2022 на време откаже.

Одборничка група „Патриотски блок ДВЕРИ-ПОКС“ инсистираће на томе да је неопходно да градоначелник, председник Скупштине града и остали одборници Скупштине града буду јединствени, у циљу заштите националне безбедности и здравља грађана и  изврше   отказивање манифестације Европрајд 2022 и да о томе што пре обавесте ЕУ Асоцијацију организатора прајдова (ЕПОА).