Прочитај ми чланак

OДАКЛЕ ЗНА АЛБАНСКИ: Погледајте како Вучић преводи шиптарски документ (ВИДЕО)

0

Видео снимак председника Србије Александра Вучића како чита документ Централне изборне комисије Косова и Метохије на албанском језику постао је виралан на друштвеним мрежама и албанским медијима.

Већина медија на албанском језику известила је о том догађају још током конференције за штампу председника Србије и представника Српске листе, а онда су уследили и коментари на друштвеним мрежама.

“Вучић је изненадио све, читао је на албанском и шалио се са албанским новинаром током конференције за штампу”, пише у хвалоспеву лист Тема, један од главних листова у Тирани.

Албански портал „Сот“ пише да је Вучићев клип постао виралан након писања српских медија и да се шири највећом брзином.

Догађај је привукао огромну пажњу и на албанским медијима на Косову и Метохији.

„Председник Србије је јуче прочитао документа на албанском и онда се окренуо ка новинару Тв Клан/Абц Њус из Тиране и питао га “је л’ у реду Сефери?“, а онда је похвалио новинара како прича српски, па навео да и он може да научи по нешто албански, али да ипак није паметан као кандидати Ненад Рашић и Рада Трајковић“, пише косовски портал „Фронтонлине“.

Многи су коментарисали начин читања председника Србије и то колико тачно чита.

То је покренуло расправу и у медијима и на друштвеним мрежама о српско-албанским односима.

Председник Србије је у петак, на конференцији за новинаре, прочитао заглавље документа ЦИК-а И нашалио се са дописником ТВ Клан из Албаније. Тај део снимка можете да видите после 3:25 минута на видео клипу испод.