Прочитај ми чланак

ОД ЧЕГА ЗОРАНА ЖИВИ Министарка од 2012. године волонтира

0

Министарка грађевине Зорана Михајловић често је на мети јавности јер воли добар шопинг, скупе торбе и ципеле, за које, како кажу људи из њеног окружења, не жали новац.

Ништа од овог не би било чудно, и пристајало би јој као министарки да од свог тешко зарађеног новца приушти себи скупе комаде, да, у извештају Агенције за борбу против корупције не стоји да министарка има месечне приходе 0 динара.

Наиме, у последњем извештају од 26. фебруара 2019. године, министарка има два ангажмана, и то као потпредседник Владе и министар у Влади Републике Србије и као члан управног одбора Фонда за развој Републике Србије. За ове послове министарка Михајловић прима 0 динара.

У овом извештају стоји да садашња министарка грађевине већ седам година малтене ради за џабе. Али, да кренемо од 2012. године. Од 28. августа 2012. када је Михајловић била посланик у Скупштини Републике Србије, и за ту функцију је примала 15.000 динара два месеца. Тада је била министар енергетике, развоја и заштите животне средине, и овај посао је обављала без прихода.

У мају 2014. године када је ажуриран извештај који је доступан на сајту Агенције за борбу против корупције, Михајловић је постала министар грађевине, али је постала и потпредседник Владе, и за обе функције није била плаћена.

У фебруару 2015. године министарка поред ове две функције постаје и председник управног одбора у Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије, за тај нагажман добија 43.615 динара, и тај новац преусмерава у хуманитарне сврхе. Поред овог ангажмана, Михајловић постаје члан управног одбора Фонда за развој Републике Србије.

У септембру 2016. године се одрекла председничке функције у Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије, а остале такође обавља за 0 динара. У јулу 2017. опет је извештај на сајту Агенције за борбу против корупције ажуриран и остао је исти, баш као што је и у фебруару ове године.

Мора да се постави питање, од чега министарка Михајловић живи, да не питамо од чега купује скупу гардеробу, торбе, ципеле? ПР служба Зоране Михајловић није одговорила овим поводом на наша питања.