Прочитај ми чланак

Обрадовић: Вучић сазнао да сам био у праву о Крушику

0

Изненађен сам колико је била одмерена изјава председника Александра Вучића приликом посете Крушику. Мислим да су одређене институције урадиле свој посао и да су истражиле моје наводе и установиле да сам био у праву , рекао је узбуњивач Александар Обрадовић за Нова.рс.

“Сигуран сам да је председник упознат са њиховим извештајем”, каже Обрадовић и додаје да је очигледно да је Вучић добио извештај о пословању “Крушика”, да су надлежни проверили све оно о чему је он говорио јер је то документовано и неодбрањиво.

Александар Обрадовић, запослени у “Крушику” и узбуњивач који је новинарима доставио податке о умешаности оца министра Небојше Стефановића у трговину оружјем, пуштен је на слободу 18. децембра. Био је у кућном притвору од половине октобра јер је против њега покренут поступак због сумње да је одао пословну тајну.

Јавност није знала да је Обрадовић ухапшен све док недељник НИН средином октобра није објавио да је у притвору већ двадесет дана, након чега су уследиле оштре реакције јавности и грађански протести. Он је убрзо пребачен у кућни притвор.

Обрадовић је ухапшен пошто је откривено да је новинарима доставио документацију која сведочи о томе да је у трговину оружјем умешан отац министра полиције Небојше Стефановића, као и да су поједине приватне фирме имале привилегован положај у “Крушику” и оружје набављале по изузетно повољним ценама.

Он је осумњичен да је одао пословну тајну о извозу оружја, а представници власти јавно су га означили као шпијуна.

“Ја и даље чврсто стојим иза свега што сам рекао, не одступам, ни корак назад и надам се да ће сви актери у афери Крушик одговарати”, рекао је за Нова.рс Обрадовић.

Према његовим речима, нада се и да ће Тужилаштво “изаћи из медитације” и да ће имати реакцију на оно на шта је указивао.

Упитан да прокоментарише ситуацију у фабрици, Обрадовић каже да је децембарска плата почела да касни радницима и да их је то веома забринуло.

“Био је најављен штрајк, али је држава стала иза Крушика и одобрила два кредита”, навео је Обрадовић уз оцену да је данашњи дан јако битан за фабрику наменске индустрије јер су отворени погони за производњу каписли.

Обрадовићу је суспензија са посла продужена од 17. јануара до окончања правоснажног кривичног поступка.

“Ја бих желео да почнем нешто да радим како бих испунио свој дан и скренуо мисли са свега. Имам 41 годину и не прија ми ситуација да ми родитељи и сестра помажу, лоше то утиче на мене и на достојанство”, рекао је за Нова.рс