Прочитај ми чланак

Обрадовић: Отказивање Европрајда да би се замаскирали погрешни потези на Косову

0

Лидер Двери Бошко Обрадовић изјавио је данас да се не сме постављати као питање слобода кретања за Србе са Косову уз лична документа која им издаје њихова држава Србија, али да је спорно да Србија признаје лична документа приштинске власти.

„Држава Србија не сме да призна лична документа која издаје лажна држава Косово, јер то значи признање косовске независности без обзира што се то проба избећи некаквом новом и невидљивом фуснотом која се сада назива дисклејмер“, навео је Обрадовић у писаној изјави.

Према његовим речима, уколико је покушај власти да информацијом о отказивању Европрајда замаскира и сакрије „нове погрешне и антиуставне потезе на Косову и Метохији“, ти покушаји нису успешни.

„Никакви даљи приватни и тајни споразуми са сепаратистима не смеју бити потписани док се у Народној скупштини не донесе преговарачка платформа за Косово и Метохију које се морају држати сви државни органи“, рекао је Бошко Обрадовић.

Жозеп Борел, високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност, објавио је у суботу на Твитеру да су Београд и Приштина постигли договор, тако што је Србија пристала да укине документе за улазак/излаз за оне који имају косовска лична документа, а Косово се сложило да их не уводи за оне који имају српске личне карте.