Прочитај ми чланак

Обрадовић: Оптужница за напад на Лончара за мене је похвала

0

Коментаришући одлуку да Прво основно јавно тужилаштво у Београду покрене поступак против њега због насиља над министром здравља Златибором Лончарем, лидер Двери Бошко Обрадовић за Нова.рс истиче да је "мера за поштеног човека да му се суди под овом влашћу", напомињући да су, с друге стране, "криминалци и лопови на слободи".

“Ако су криминалци и лопови на слободи онда је очито постала мера за поштеног човека да му се суди под овом влашћу: и медијски и на класичан судски начин. Свако ко другачије мисли или критикује ову власт чека медијска негативна кампања, прогон и малтретирање. Све је обрнуто: они који се боре за поштовање Устава и закона данас су гоњени од стране оних који свакодневно крше Устав и законе ове земље. Ову оптужницу доживео сам као похвалу мом опозиционом раду и инспирацију да наставим даље. Што нас више газе и понижавају, пре ћемо ваљда схватити да морамо устати и побунити се. Радујем се суђењу и могућности да изнесем праву истину и одбраним своју част и слободу”, рекао је Обрадовић за наш портал.

Подсетимо, прво основно тужилаштво у Београду поднело је данас суду оптужни предлог против лидера “Двери” Бошка Обрадовића и још три особе због насиља над министром здравља Златибором Лончарем и послаником Марјаном Ристичевићем испред Народне скупштине 8. маја ове године.

Оптужним предлогом Обрадовић и остали се терете за кривично дело насилничко понашање. Поред Обрадовића, оптужени су и Давор Ðурђевић, Марко Ðурђевић и Славиша Милетић, објављено је на сајту тужилаштва. У предлогу је тужилаштво затражило од суда да оптужене прогласи кривим и изрекне им адекватне затворске казне.