Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ ОДГОВОРИО МИЛОЈКУ ПАНТИЋУ: Продавање Вучићеве политике у другом паковању

0

Најпре изражавам поштовање према Вама јер сте Ви легенда српског спортског новинарства и јавна личност која се одликује интелектуалном храброшћу да каже шта мисли о овој криминалној власти. Без обзира што се идеолошки и политички тотално разликујемо, постоје ствари које спадају у општу културу, а то је да се поштује нечија озбиљна каријера и интелектуални интегритет. Не мислим да сам већи Србин од било кога и знам да има много већих Срба међу обичним светом од кафанских националиста који се бусају у празна патриотска прса.

И Двери су у проблему због гомиле лажних националиста у последњих 30 година који су карикирали сваки помен родољубља као једног од најважнијих и најнормалнијих људских осећања. Не пада ми на памет да било коме укидам право да изнесе своје мишљење, али и ја имам право на то исто слободно мишљење и осећам обавезу да јавно укажем на неке необичне ствари – као што је покушај да се на протесте убаце директни сарадници актуелне власти као што су ЛСВ и ЛДП. Ви лично признајете да сте нормално добијали позиве од организатора са разних страна да говорите на протестима и да нико око тога није правио никакав проблем. Али, то не значи да ми сви треба да ћутимо или Вам аплаудирамо када износите историјске неистине о КиМ или НДХ само зато што сте против Вучића. А да притом то нису теме протеста већ само Ваша лична жеља да злоупотребите протест за ЛДП пропаганду.

На власти није никакав слобизам и шешељизам иако носиоци власти јесу њихови најгори изданци. На власти је политика ЛДП-а коју је Вучић преузео када је створио СНС, као што је Мило Ђукановић у своје време преузео политику Либералног савеза Црне Горе. Радујем се ако сте се Ви дистанцирали од Чедомира Јовановића и ЛДП-а као лажне опозиције, јер то и јесте била једина тема мога твита: како као неко ко је део лажно опозиционе странке попут ЛДП-а говорите на протестима опозиције? Ако смо то разрешили, и ако Ви више немате ништа са режимским блиским сарадником и зависником од Вучића Чедомиром Јовановићем – онда идемо даље заједно „да не бисмо висили одвојено?.

Ви сте први прекршили неписано правило да се на протестима не говори о идеолошким и политичким темама око којих се не слажемо. Ја тек однедавно говорим на протестима где ме организатори позову, али нигде не говорим о својим личним ставовима или ставовима Двери по било ком питању већ искључиво говорим против актуелне власти и о насушној потреби уједињења опозиције око тог циља, без обзира на наше идеолошке и политичке разлике. Оставимо то за време када скинемо ово зло са власти. Тада ћемо у нормалној дебати сучелити ставове око КиМ, ЕУ, Русије… И то је нормално. Тада ћете и Ви изложити своје ставове који су супротним актуелном Уставу Републике Србије, али у слободној земљи чак и то имате право док то не подлеже Кривичном законику, јер не заборавите да је по члановима 306 и 307 кривично дело признавати окупацију дела државне територије и на било који начин кршити територијални суверенитет земље.

Ви имате право да направите нови ЛДП који се залаже за одрицање од КиМ и подршку стварању друге албанске државе на Балкану, као и њено учлањење у УН и Велику Албанију, али имате проблем са тим: прво, тај политички простор Вам је заузео Вучић, и – друго – да бисте то спровели морате прво да добијате подршку грађана за то на неким изборима. Тек тада ћемо заста знати колико Вас људи подржава од Куршумлије до Кикинде.

Не можете нам ту ЛПД-овску политику коју тренутну заступа Вучић продавати на протестима против Вучића. То нема смисла и једино у том правцу сам реаговао на Ваше говоре до сада. Вратите се у оквире заједничке борбе против актуелне власти и не злоупотребљавајте позиве организатора да на протестима говори једна легенда српског новинарства да нам потурате ставове око КиМ које овде заступају једино Чедомир Јовановић и Александар Вучић. Мислим да смо се разумели. А ако нисмо могли бисмо и на неку ТВ дебату. Само што одавно у Србији нема слободних медија и нормалне дебате. Зато предлажем да прво решимо тај проблем, па ће бити прилике након Вучићевог пада са власти да укрстимо аргументе у слободној Србији.

                        ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!