Прочитај ми чланак

Обрадовић: Нисмо желели инциденте, Мартиновић физички насрнуо на нас (ВИДЕО)

0

Председник Двери Бошко Обрадовић изјавио је да протестом у сали Скупштине Србије није желео да изазове никакав инцидент, већ да позове владајућу коалицију да парламент заузме јединствен став према усвајању Закона о слободи вероисповести у Црној Гори. За гурање и кошкање до којег је дошло оптужио је шефа посланика Српске напредне странке Александра Мартиновића.

„Једино чему смо се ми надали када смо ушли у пленумску слау после годину дана бојкота јесте да ћемо добити подршлу владајуће већине да Народна скупштина у целини заузме став према дешавањима у Црној Гори“, рекао је Обрадовић на ванредној конференцији за новинаре у Скупштини Србије, после инцидента који се догодио у сали.

Додао је да му ни на крај памети није било да ће „неко кренути да се физички обрачунава, само зато што смо дошли да подржимо Србе и српску цркву у Црној Гори“.

„Не могу да разумем да је мржња према Српском покрету Двери и опозицији њима битнија, важнија и већа од интереса српског народа у Црној Гори и Српске православне цркве у Црној Гори“, поручио је лидер Двери.

Рекао је да су политички перформанси попут оног који су у сали извеле Двери, уобичајени у свету, и да ако је неко требало да реагује, то била председница парламента, а не шеф посланика напредњака Александар Мартиновић.

„Не може Александар Мартиновић да узима правду у своје руке, да се физички обрачунава или да цепа наше транспаренте“, казао је.

Обрадовић је рекао и да је Мартиновић покушао физички да насрне на њих, да им је опсовао мајку 20 или 30 пута, као и да им је претио да ће им се осветити, и да ће „бити елиминисани“.

Оценио је и да је само захваљујући присебности скупштинског обезбеђења избегнут већи инцидент.

„У је вреви било присебних и нормалних колега из редова власти који су смиривали ситуацију, као и припадници скупштинског обезбеђења којима дугујемо што се то релативно нормално завшрило“, рекао је.

Обрадовић је подсетио и да је Савез за Србију јутрос заузео јединствен став према дешавањима у Црној Гори и да је позвао власти у Подгорици да спорни закон ставе ван снаге, али да су данашњи перформанси били самосталне акције Двери.