Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ И ДИМИТРИЈЕВИЋ: Све ово је страшан удар на КиМ и породицу

0

Обрадовић подржао писмо Славише Ристића и истакао да су данас у Србији угрожене две велике светиње српског народа: Косово и Метохија и породица, што је потврдио и Димитријевић говорећи о одузимању деце породицама и новим предлозима закона.

„Недавно смо имали и монтиран процес одборнику Двери. Шта је следеће, ердоганизација Србије, затварање политичких неистомишљеника, хапшење новинара, јел то чекамо?“ – питао је Обрадовић.

„Осуђујем срамне нападе режимских функционера и медија на народног посланика Славишу Ристића, који са породицом живи на КиМ, који је учествовао у организацији барикада и одбрани Севера КиМ када је то било најтеже и коме је својевремено пуцано на породичну кућу. Врхунац политичке преваре и медијског пакла у коме живимо биће медијска офанзива власти да сви ми који се противимо издаји Косова јесмо заправо они који руше власт и државу због страних интереса и хоће рат уместо мира, док су они који ће потписати признање независности Косова велике патриоте које брину о будућностиˮ, закључио је Обрадовић.

Он је додао да ипак види позитивне ствари у томе што се људи буде и навео пример протеста ратних војних ветерана, Студентског прогласа за КиМ који је јуче објављен, Видовданског позива групе интелектуалаца и протеста за КиМ и додао да очекује да протести против политике владе према КиМ буду још јачи у наредном периоду.

Председник Двери упозорио је да смо ушли у финале процеса признања независности Косова од стране наше власти, о чему говори и вест да председник ИО СНС обилази локалне одборе ове странке како би припремио терен и убедио људе да је потписивање правно-обавезујућег споразума нужно. „Људи треба да знају да то није нужност за Србију, већ за Вучића који је то некоме обећао“ – рекао је Обрадовић.

Др Владимир Димитријевић се осврнуо на све опасније тенденције рушења породице и породичних вредности у Србији и говорио о неколико случајева одузимања дењце породицама без правоснажних одлука суда. Поменуо је породицу Милојковић, којој је дете одузето под изговором да им је кућа трошна, али им није враћено када су се мештани удружили и средили овој породици кућу, а поменуо је и породицу Глишић којој је одузета двомесечна беба без судске одлуке.

„Ако се томе дода и низ закона јасно је да је прича о обнови наталитета само флоскула“ – рекао је Димитријевић осврћући се на низ законских решења која су у најави за ову и следећу годину: закон о родној равноправности, закон о истополним заједницама, сурогат материнство, еутаназија, забрана физичког кажњавања деце, новчано кажњавање, забрана добијања социјалне помоћи, забрана уписа деце у вртиће и школе за родитеље који нису вакцинисали децу итд.

Говорећи о Предлогу закона о равноправности полова истакао је да су Двери апсолутно за потпуну заштиту жена, за више привилегија, за више учешћа жена у свим сферама јавног живота, и да о томе говоре већ годинама, али да овај закон о родној равноправности иде у другом смеру. „Устав препознаје равноправност полова, али реч род се сада употребљава онако како су је дефинисали у екстремно феминистичким и хомосекусуалистичким теоријама, а не онако како је познаје наша правна и лингвистичка традиција“ – рекао је он.

„Породична политика је кључна политика за 21. век и то је политика која поново јача у Европи, о чему нам говоре и изјаве нове Владе у Италији.“ – тврди Димитријевић.

Он је на крају поменуо и чињеницу да је Бранислав Ристивојевић осуђен за вербални деликт због научног текста у ком је говорио о наметању ЛГБТ вредности и да му је наложено да не сме да се бави тим темама. „Надам се да ће грађани схватити да нам не треба нови мрак и нови титоизам“ – рекао је Димитријевић.