Прочитај ми чланак

Обрадовић (Двери): Скандал на РТС-у који је пореметио ток изборног процеса

0

Председник Двери и председнички кандидат коалиције Патриотски блок Бошко Обрадовић рекао је да је РТС вечерас прекршила Споразум о одржавању избора којим се обавезала да ће представљање свих изборних учесника у завршници бити на првом програму РТС-а и оценио да је то "скандал који је пореметио досадашњи ток изборног процеса".

„Они су сада понудили да представљање кандидата буде на другом програму РТС-а, а сви знамо да је гледаност другог програма много мања него првог“, рекао је Обрадовић новинарима у Чачку.Он је додао да је због тога члан привременог Надзорног тела за медије Милоје Маринковић из Двери напустио жреб у згради РТС-а.

„Ја сам већ тражио ванредну седницу Контролног тела које надгледа промену Споразума јер ово заиста баца сенку на досадашњи ток изборног процеса, уз сталну и непрестану функционерску кампању (председника Србије) Александра Вучића који злоупотребљава уставна овлашћења и по цео дан води функционерску кампању на шта не би имао право“, рекао је Обрадовић.

Обрадовић је додао да би без та два проблема, која је оценио као „озбиљна“, изборна кампања за априлске изборе „била боља него што је то било раније“.

„Не треба заборавити и да се ипак не може за две, три недеље надокнадити медијски мрак који је трајао претходне четири године“, рекао је Обрадовић.

У Великој сали Дома културе у Чачку синоћ је одржана предизборна конвенција Патриотског блока и њиховог председничког кандидата Бошка Обрадовића.

Обрадовић је представио концепт модерног савременог породичног градског насеља који би требало да има све оно што је породици потребно – много зеленила, модерне станове за младе, школе, здравствене амбуланте, вртиће, спортске терене, бициклистичке стазе, брз интернет, комуналну структуру, савремене студентске кампусе.

Он је рекао да ће се залагати и за стварање нове форме међугенерацијске солидарности између најстаријих и младих, где би млади могли да добију станове за изнајмљивање по повољним ценама уколико би се укључили у једну врсту социјалне бриге за најстарије грађане.

Поред Обрадовића на конвенцији су говорили и заменик председника Покрета обнове краљевине Србије Милош Парандиловић, председник Градског одбора Двери у Чачку Милан Рогановић, председник Усправне Србије Драган Добрашиновић.

Говорили су и председник Удружења грађана „Не дамо ђедовину“ Братислав Симовић, председник Политичког савета Двери Владимир Димитријевић и кандидат за републичког посланика Двери Радмила Живковић.