Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ: Ђукановић води регионалну школу диктатуре

0

Вучићев лични режим је превазишао и његове блиске пријатеље Мила Ђукановића и Николу Груевског који су својевремено прихватили идеју прелазне владе да би доказали постојање демократије у Црној Гори и Македонији

Изјава председника СНС Александра Вучића да док је он жив неће бити прелазне владе – најбоље говори о степену аутократије у Србији. У том смислу, Вучићев лични режим је превазишао и његове блиске пријатеље Мила Ђукановића и Николу Груевског који су својевремено прихватили идеју прелазне владе да би доказали постојање демократије у Црној Гори и Македонији, казао је лидер Двери Бошко Обрадовић.

Са друге стране, додаје он, Вучић је на сједници Главног одбора СНС отворено признао да пола садашњих народних посланика и министара из редова владајуће странке лоше раде свој посао и да ће бити замијењени после избора.

„Поставља се питање зашто после избора, односно зашто се посебно министрима дозвољава још најмање осам месеци да лоше раде свој посао? Јер ако су министри добри – зашто не би остали на својим мјестима и после избора? А ако су лоши – зашто не би били замијењени одмах а не да и даље чине штету? Коначно, велика најава народног посланика Владимира Ђукановића да ће доћи до смјена корумпираних чланова СНС испоставила се као још једна у низу лажи и превара. Иако је прво замрзао све своје активности у странци због лопова у њеним редовима, Ђукановић је очито одустао од даље истраге криминала и корупције унутар СНС“, наводи Обрадовић.

Вучићево обећање Ђукановићу, сматра лидер Двери, да ће се обрачунати са таквима испоставило се као лаж као и увек, и очито су сви такви у СНС остављени на својим мјестима до избора да би могли да наставе да краду и помогну побједу владајуће партије на наступајућим изборима.

Због тога и до тада – све им је опроштено и нека слободно наставе са лоповлуком. И то није ништа ново: лажна предизборна обећања и лажна борба против криминала и корупције су заштитни знак ове власти већ осам година“, закључуо је Обрадовић.