Прочитај ми чланак

Обрадовић: Ђилас се није усредсредио на борбу против власти, већ против опозиције

0

Лидер покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је данас да је очигледно да се председник Странке слободе и правде Драган Ђилас није усредсредио на борбу против власти, већ против опозиције.

Он је у саопштењу истакао да има све више сумњи у јавности да су председник Србије Александар Вучић и Ђилас обновили старо пријатељство, као и доказа да су СНС и ССП већ у некој врсти коалиције и да синхронизовано наступају.

То се најпре види по подршци ССП противуставном француско-немачком споразуму о признању Косова, који је Вучић прихватио у Бриселу, а посебно је срамно што Ђилас јавно констатује да је он штетан по Србију, али га ипак подржава и тако служи интересима ЕУ и Вучића, навео је Обрадовић.

Подсећајући на Ђиласову изјаву да му је циљ да са власти оду СНС и СПС, а да на власт не дођу Двери и Заветници, Обрадовић пита ко ће онда доћи на власт.

Једино бивши режим на челу са њим, а то грађани Србије дефинитивно не желе, јер је у народу готово подједнако расположење и против садашње и против бивше власти, оценио је лидер Двери.

Драгоцено је што је Ђилас јавно признао да је његов циљ да помогне Вучићу да на власт не дође једина истинска алтернатива бившем и садашњем режиму – патриотска опозиција оличена у државотворном блоку који чине Српска коалиција НАДА, Српска странка Заветници и Српски покрет Двери са саборцима из Патриотског блока, казао је Обрадовић.

Он је оценио да грађани Србије сада имају јасну понуду: или коалиција Вучић-Ђилас као симбол јединства бившег и садашњег режима, или нова генерација политичара који нису били на власти и који доносе нове политичке идеје.