Прочитај ми чланак

Обрадовић: Биће још странака за бојкот кад увиде да су преговори фатаморгана

0

Лидер Покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је данас да очекује да ће се још неке опозиционе странке одлучити за бојкот, након што увиде да су преговори који се сада воде о побољшању изборних услова „лаж и фатаморгана“.

Обрадовић је гостујући у емисији „Прави угао“ на ТВ Војводина рекао да ће протести бити настављени све док се не уваже захтеви „праве опозиције“.

Он је додао да преговорима о побољшању изборних услова уз посредовање представника Европског парламента, не учествује 35 политичких партија и организација које су окупљене у Савезу за Србију (СЗС) зато што преговоре води председница Скупштине Србије Маја Гојковић.

Додао је да СЗС не учествује у тим преговорима јер не постоје гаранције да ће оно што је договорено бити и спроведено, као и зато што тема нису препоруке стручног тима протеста „1 од 5 милиона“, о томе како треба да изгледају фер избори.

„Александар Вучић је рекао да је он попустљив човек и да је изашао у сусрет опозицији. Он није преговарао са правом опозицијом, и посебно важно, шта он има да попушта када је у питању поштовање Устава и закона“, рекао је Обрадовић.

Обрадовић је рекао да представница Европског парламента Тања Фајон, која је у петак оценила да су преговори били успешни, „има право на заблуду“, као и да је то било „још једно од 1.000 лажних обећања Српске напредне странке (СНС)“.

„Ништа се у РЕМ-у неће променити. СНС неће дозволити ниједног члана који није под њиховом контролом а Оливеру Зекић замениће Драган Ј. Вучићевић. На РТС-у неће бити апсолутно никаквих помака. Изборни термин није померен већ је једини регуларни термин за њихово одржавање и био половина априла или почетак маја“, додао је Обрадовић.

Обрадовић је рекао и да ће Надзорни одбор који треба да се формира у Скупштини Србије, на основу преговора у којима су учествовали представници Европског парламента, бити под контролом СНС.

Он је поновио да би једино прихватљиво побољшање изборних услова било доношење Леx Специјалиса, прелазна државна администрација у којој ће контролу имати и представници опозиције, што може бити прелазна техницка влада, или влада стучњака као што је било у Аустрији, па да се након девет месеци одрже избори.

Бошковић је рекао и да није тачно да је Младен Новаковић Тоцило, који је ухваћен са 77 килограма хероина његов кум.

„Ниједан од режимских медија није пренео моју изјаву да је то лаж, монструозна неистина. То говори да можете да лажете а да не дате прилику да се чује друга страна. Хоће ли тако изгледати наредна четири месеца“, питао је Обрадовић.

Бошковић је навео да „РТС константно крши све медијске законе, а да када се то каже такве изјаве се квалификују као притисак на новинаре“.

„Обавеза јавног медијског сервиса је да објективно и непристрасно информише јавност. Они то не раде, они цензуришу стварност, не дају простор опозицији, нема Марије Лукић да исприча свој случај како је прогонио сексуални манијак из СНС-а, нема (узбуњивача) Александра Обрадовића. Јавни медијски сервиси у Србији не раде свој посао, крше Устав, крше законе, иако их плаћају сви грађани Србије“, рекао је Обрадовић.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!