Прочитај ми чланак

ОБОЈИЦА СУ У ПРАВУ Дачић: Треба ухапсити Чанка; ЧАНАК: Треба ухапсити Дачића

0

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић оптужио је лидера ЛСВ Ненада Чанка да је отишао на Цетиње у време устоличења митрополита Јоаникија "с намером да подстиче сукобе и насиље према СПЦ".

Дачић је казао да је Чанак за то „добио паре“ од црногорског председника Мила Ђукановића.

– Није он тамо дошао као навијач, већ да подстиче насиље према СПЦ. Шта он подржава, да треба да се забрани митрополиту и патријарху да дођу у манастир на Цетињу? Он као и Мило Ђукановић може да преживи само на инцидентима. Чанак је срамота за српски народ, добро да се није прихватио неких реквизита кад је био на Цетињу – рекао је Дачић за Прву телевизију.

Он је навео и да није тражио од српских власти да ухапсе Чанка већ да то ураде власти у Подгорици због како је рекао, „рушења уставног поретка Црне Горе“.

– Чанак је опасност за Црну Гору, шта тражи он тамо? Сећате се колико су Срба вратили са границе а он је тамо отишао с намером да подстиче сукобе. Зато сам рекао да би било добро да су и њега ставили на списак људи који су непожељни у Црној Гори – рекао је председник Скупштине Србије.

Подсетимо да је Чанак јуче у Црној Гори подржао бунт дела грађана против устоличења митрополита Јоаникија у манастиру на Цетињу.

А у Србији, председник Скупштине Србије Ивица Дачић, поручио је јуче да би предложио да Чанак буде ухапшен и да му буде забрањен улазак у Црну Гору јер је тамо отишао да шири немире. На то је Чанак рекао да Ивицу Дачића треба ухапсити.

– Ивица Дачић има право на своје мишљење. Не видим шта је ту спорно. Мислим да Ивицу Дачића треба ухапсити приликом уласка у Црну Гору и забранити му улазак зато што шири идеологију која је Црну Гору довела у позицију да се ово дешава. Уопште нећу да се бавим тиме. Лично сам мислио да Ивици Дачићу треба забранити бављење политиком 2000. по основу лустрације и његовог политичког ангажмана до 2000. године. Међутим, то није наишло на разумевање и тај човек се несметано бави политиком 21 годину – прокоментарисао је Чанак.