Прочитај ми чланак

Обједињавање патриота: Бошко Обрадовић са Слободаном Јанковићем

0

Покрет Двери потписао је данас споразум о заједничком деловању са Српским демократским савезом о заједничком наступу у обједињавању и укрупњавању свих државотворних и родољубивих снага у одбрани Косова у саставу Србије и борби за смену садашње власти.

Лидер Двери Бошко Обрадовић рекао је да данашњи чин наставак добре праксе сарадње са претходних избора, када је та партија настојала да укрупни патриотски демократски блок, и да је природно да дође до споразума о заједничком деловању у будућности, пошто су и сада били у разним заједничким активностима.

Сада је прва ствар одбрана и очување Косова у саставу Србије и противљење увођењу санкција Русији, истакао је Обрадовић и додао да заједничка активност треба да буде и противљење одржавању вежбе НАТО у Србији.

Он је, исказујући наду да ће будућа сарадња бити још већа и боља, нагласио да је сигуран да треба наставити са укрупњавањем патриотских снага, јер се само на тај начин може супроставити садашњој власти.

Председник Српског демократског савеза Слободан Јанковић констатовао је да Двери од свог оснивања гаје патриотски дух, који краси и његову организацију, а повезује их и пуно заједничких ставова на одређене теме и приступ решавању проблема са којима се Србија и њен народ суочавају.

Како је нагласио, повезује их исти однос према очувању Косова у саставу Србије, као и према „рак рани“ која разара друштво – корупцији и крађи од народа и државе.

Двери искрено позивају на окупљање и савез државотворних и родољубивих снага. Морамо да будемо, будни, делатни, морамо да радимо. Није време за велике говоре, време је за рад, поручио је Јанковић.