Прочитај ми чланак

ОБЈАВИО СЛИКУ ЧЕТНИЧКОГ ВОЈВОДЕ, ЧЕСТИТАО БОЖИЋ Не мрзим партизане, само комунисте

0

Александар Шапић, лидер СПАС-а и председник општине Нови Београд, православним верницима честитао је Бадње вече уз фотографију четничког војводе Николе Калабића како носи бадњак.

– Срећно Бадње вече – написао је он уз објављену слику на свом налогу на друштвеној мрежи Твитер. Честитка је изазвала праву буру међу његовим пратиоцима, па су неки подржавали Шапића, а други су се питали „чему четници”.

 

Лидер СПАС-а се поново огласио на Твитеру у покушају да објасни своју честитку.

– Србија је једина земља са два антифашистичка покрета и на то треба да будемо поносни. Равногорски и партизански. Нису сви партизани били комунисти, већ антифашисти. А како је цела Србија после ’45 постала комунистичка је већ нека друга прича. Треба нам национално помирење – написао је он одговарајући на коментаре.

Александар Шапић је казао да против партизана нема ништа, али да сматра да је комунизам уназадио српски народ.

– Никада нисам крио да нисам присталица комунизма и да мислим да је од Другог светског рата све до 2000. године нанео велика зла српском народу у сваком погледу – рекао је он и додао да нису сви партизани по аутоматизму били и комунисти.

– Ми смо једини народ који је у поробљеној Европи имао два антифашистичка покрета. То што су након 1945. године у Србији нажалост сви морали да постану комунисти, јер је Југославија направљена тако како је направљена и што се преко ноћи десило то да ако ниси комуниста, онда си био протеран или си завршио на некој робији, то не значи да су сви партизани били комунисти. Ја против партизана немам ништа. И један и други деда су ми били у партизанима, мој отац је са Кордуна, тамо су углавном били партизани. Против комунизма имам, јер је комунизам као идеологија уназадио српски народ и многе проблеме које и данас имамо потичу из тог несрећног времена које је покушало да затре све српско – истакао је Шапић.