Прочитај ми чланак

ОБЕЗБЕЂЕЊЕ КОЈЕ ЧУВА ПУТИНА СТИГЛО У БЕОГРАД! 250 специјалаца проверава све…

0

Улице којима буде пролазио руски председник биће затворене, шахтови заварени, на зградама ће бити руски и српски снајперисти.

Први човек Русије Владимир Путин, који ће се следећег четвртка састати у Београду са председником Србије Александром Вучићем, долази са 250 руских безбедњака. Део њих је већ стигао у нашу земљу, док други део долази са њим.

Они га прате на свим путовањима, а у сарадњи руских агената и припадника српске полиције и служби безбедности, мере обезбеђења биће подигнуте на највиши ниво.

Ни мува да пролети

То се подразумева, како објашњавају безбедносни стручњаци, да небо за све летове буде затворено уочи доласка председничког авиона Путина, ког ће по уласку у српски ваздушни простор пратити авиони српске војске до слетања на београдски аеродром. Процењује се да ће бити ангажовано од 4.000 до 7.000 полицајаца, уз припаднике специјалних јединица МУП и Војске Србије, БИА, ВБА и ВОА.

Улице којима буде пролазио руски председник биће затворене, шахтови заварени, на зградама ће бити руски и српски снајперисти, а грађанима који станују на тим трасама биће наређено да затворе прозоре и навуку завесе.

Све безбедносно интересантне особе биће проверене, али и појачаће се и контрола кретање пешака, нарочито на прометним местима – железничкој и аутобуској станици, аеродрому и прилазима Београду, куда ће бити распоређени припадници Жандармерије у пуној опреми. Интернет комуникација Србије и иностранства биће оштрије надгледана.

Ходајућа мета

Члан Светске асоцијације шефова полиција Марко Ницовић објашњава да се уз те застареле методе заштите користе и високософистициране мере обезбеђивања Путина, који је, као један од најмоћнијих лидера, ходајућа мета број један у свету.

– Зато је Путин најзаштићенија мета број један у свету. Све се проверава. Људи из његовог обезбеђења су још пре неколико месеци били у тзв. извидници како би до до детаља припремили план заштите. Са њим увек иде тим од 250 специјалаца, стручњака за физичку заштиту, али и из области фармације, медицине, хемијског и електронског оружја… Они проверавају и елиминишу опасности од тровања храном, пићем, апаратима за климу, додиром с предметима… Већ четири-пет пута су му спасли живот – прича Ницовић.

Додаје да се обезбеђење врши у сарадњи са домаћим службама.

– С тим да руска школа негује правило да се не можеш ослонити ни на једну службу, сем на своју, без обзира на то да ли је реч о посетама у пријатељске државе.

Уз Доналда Трампа
Путин најбоље чувана личност на свету

Професор Факултета безбедности Зоран Драгишић објашњава да је Путин, уз америчког председника Доналда Трампа, најбоље чувана личност на свету.

– Баш као и приликом претходне посете Београду, и овом приликом ће бити предузете максималне мере безбедности, а то значи да ће његова путања кретања бити унапред рашчишћавана, шахтови ће бити заварени, снајперисти распоређени дуж трасе… И, наравно, многе мере се држе као строго чувана тајна. Поред наших служби, у обезбеђивању Путина учествују и руске службе, безбедњаци ФСБ, и свакако ниједан детаљ неће бити испуштен.

                        ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!