Прочитај ми чланак

О новим градским изборима у Београд, о Томиним саветницима и новој изборној превари

0

IGOR-MIROVIC-SNS

Због могућег будуег раскола у владајућој коалицији власт шпекулише о ванредним изборима

Потпредседник СНС Игор Мировић изјавио је „Избори увек постоје као могућност. Готово све опозиционе странке траже изборе, иако сам уверен да они нису у њиховом интересу. Такође, не бих занемарио ни евентуалну промену ставова коалиционих партнера која би могла да буде препрека развоју и модернизацији Србије.

Нисмо странка која би забијала главу у песак ни пред захтевима за нове изборе, нити бисмо правили политичке компромисе када је будућност Србије у питању“. Мировић је нагласио да нема кризе унутар Владе Србије, већ само различитих приступа озбиљним и крупним темама. На питање колико су тачне спекулације да и у СНС има подела на „Томине“ и „Вучићеве“, он је одговорио да „ти који подмећу такве спекулације не познају довољно ни Николића ни Вучића, као ни већину руководства СНС“.

Зато време бивши коалицони партнер СНС, саветник владе за односе са Емиратима, Млађан Динкић поручује  данас да су саветници председника Србије Томислава Николића, а не Николић, вршили притисак на тадашњег државног секретара Министарства економије Александра Љубића да се потпише уговор са кинеском фирмом „Гуан Нан“ о приватизацији Вршачких винограда. Динкић је додао да је притисак вршен, како је рекао, уочи посете председника Николића Кини. Лидер УРС – а је демантовао да је он тај који је вршио притисак на кабинет Николића, како је раније саопштено из председниковог кабинета.

Radikali sarovic

Са обзиром на то да су грађани више месеци слушали приче како СНС има чак 10 или 15 кандидата за функцију члана привременог органа за руковоћењем Беогадом, а да смо место тих чувених стручњака добили Небојшу Човића, човека који је променио ко зна колико странака и Горана Весића, такође чувеног бившег демократског човека који нема шта у Србији није радио и у шта се није мешао.

СРС је истакла да „Грађани имају право да знају ко су кандидати СНС-а за локалне функције како се не би поновила ситуација из Земуна где је у кампањи промовисан Вучић док је након избора за председника општине Земун изабран Вучићев бивши возач Дејан Матић а за његовог помоћника Славиша Топаловић – бивши возач Томислава Николића“. И изразили су бојазан да се вероватно сличан сценарио спрема и у општини Вождовац после избора.

 (Танјуг, Србин.инфо)