Прочитај ми чланак

О ГАСТАРБАЈТЕРИМА Вучић у марту: Плачем што сам их пустио! У мају: Нису људи криви

0

Председнику Србије Александру Вучићу очигледно је врло лако да промени реторику чим то затреба, баш као што је и синоћ у свом гостовању на телевизији Хаппy рекао да не треба гастарбајтере кривити што су дошли у своју земљу за време короне.

– Не можете те људе (гастарбајтере) да кривите, они су дошли у своју земљу – рекао је Вучић синоћ.

Међутим, када су се ти исти људи враћали у Србију, а у тим местима се откривали нови случајеви од коронавируса, Вучић их је у више наврата оптуживао и говорио да се вирус због њих шири.

– Сва жаришта коронавируса која данас имамо тамо су где су се наши људи вратили. Некад ми дође да плачем због тога што сам то урадио, ломио сам се и желео сам да помогнем нашим грађанима који долазе из иностранства. Погледајте, нама свако место које је жариште, и то троје људи из Кикинде које је умрло стигло је из Милана преко Темишвара… Све на југу Србије се отворило тек када су дошли људи споља, читаво Поморавље предвођено Ћупријом, Свилајнцем и Деспотовцем – рекао је Вучић у гостовању на ТВ Прва, и додао да ће неколико дана долазити наплата за све оно што је било између 10. и 16. марта, јер они једноставно нису могли да контролишу 400.000 људи који уђу.

Наравно, оваква председникова промењена реторика није промакла ни твитерашима.

Председниче, ти исти људи који су дошли у Србију, јер по Уставу на то имају право, нису заборавили оно што сте говорили, а ни јавност Србије.