Прочитај ми чланак

Новинарка спустила Ђуку: Лажете у живом програму!

0

Посланик Српске напредне странке Владимир Ђукановић био је гост вечерашње емисије "Преглед дана" на Неwсмаx Адриа. Јелена Обућина је већ на самом почетку емисије "збунила" Ђукановића питањем: "Како сте пробили блокаду?"

“Нама министри и други чланови Српске напредне странке кажу да имају забарну да дођу, како сте ви успели то што њима не полази за руком”, упитала је Обућина Ђукановића.

Foto: YouTube / Newsmax Adria

“Кажу да имају забарну? Нисам баш сигуран, али… Мени је прво драго што сте ме ви позвали, с обзиром да сте добили титулу најоштријег новинара према власти, и то на овим опозиционим порталима. Врло ми је драго што сам овде, јер сте пре свега образовани новинар, а и изазов је свакако доћи у емисију где имамо најоштријег опозиционог новинара”, рекао је Ђукановић на шта му је Јелена Обућина бритко одговорила “да она није опозициони новинар, већ само новинар”, те додала да то није тема.

На питање ко му је одобрио да дође, Сузана, Вучић или Владанка, Ђукановић каже “нико жив”.

Када га је упитала како реагује на запажања, да је његова улога у СНС, да се појави када прође изборни процес, на Н1 или на Новој С и да се тако лажира једна спремност на дијалог, кога све време нема, Ђукановић је рекао:

“То није тачно. Нека позову, ја немам ништа против”.

Обућина је подсетила Ђукановића да је Скупштина Србије прошле недеље усвојила кодекс, који је он поздравио и тада рекао “да је то корак напред и да је срамота је да поверење у Скупштину буде тако ниско у једном демократском друштву, на 14 одсто”.

“Нисам, рекао сам да је некада, пре 2012. било на 7 одсто, а да је сада повећано на 14”, казао је он, а када му је Обућина предочила да Европска комисија, о којој данас разговарају посланици, између осталог каже, да нема услова за фер изборе, да нема владавине права, да нема слободе медија, те да су забринути за слободу изражавања, и упутала га – да ли је могуће да ви ништа од тога што ЕК бележи, не примећујете?

“Ми хоћемо да унапредимо владавину права, посебно изборни процес. Ми смо ти који су донели и да се цензус спусти на 3 одсто и да…”, кренуо је Ђукановић, а онда поново прешао на нешто што није тема разговора, а затим се надовезао и рекао да они хоће дијалог, али да “друга страна вуче ка екстремизму и да неће да разговарају”.

“Они неће да разговарају. Они неће да иду на Хепи, Пинк. Сигуран сам да су их звали и да неће да иду”, рекао је Ђукановић и наравно, поменуо Драгана Ђиласа, председника Странке слободе и правде, а затим је уследило логично питање Јелене Обућине:

“Колико сте пријава поднели против Драгана Ђиласа?”

“Што бих ја то радио, нек раде надлежни органи”, рекао је Ђукановић, а на питање Обућине – са ким се у Скупштини онда свађају представници власти, он је, вероватно корачајући стопама свог шефа, почео да вади папире.

Међутим, новинарка му је још једном предочила, да је он сам рекао да није витешки да се говори о особи која није присутна, на шта је он извадио папир и упутао “да ли је ово витешки”?

Не, на папиру нису били графикони, које обично са собом носи Александар Вучић, али је зато била вест са нашег портала с насловом “Истраживања показују: Корона неће срушити Вучића“.

“Да ли је ово витешки? Да напишете са жаљењем ‘Вучића неће срушити корона’”, рекао је Ђукановић и слагао, што генијалној Обућини није промакло, те га је упитала:

“Где пише са жаљењем, пошто лажете у живом програму”, а затим наставила да решета Ђукановића питањима.

С обзиром на то да је сам рекао да је за дијалог, Јелена га је питала, како је могуће да прећути док његове колеге у Скупштини Србије вређају Секу Саблић, Драгана Бјелогрлића, новинаре…

“Ми смо то осудили. Ја осуђујем такав иступ, али то су јавне личности које имају неки политички став. Зар је забрањено полемисати са таквим ставом. О Секи Саблић нико ништа ружно није рекао, полемисало с њеним ставом, али се слажем да томе није било место у Скупштини”, рекао је између осталог Ђукановић.

О чему је још Владимир Ђукановић разоворао са Јеленом Обућином, погледајте у видео снимку: