Прочитај ми чланак

Новица Антић (Метла 2020): Србија би питање Космета могла да реши за 24 сата…

0

Све што је режим потписао штетно по државу када су у питању мигранти, биће поништено. Не могу мигранти да буду испред грађана Србије, да имају предност при запошљавању и слично.

Ово за „Центар“ и „Србин инфо“ истиче Новица Антић, члан председништва покрета Метла 2020 и наглашава да ако уговори које смо потписали нису штетни, зашто не можемо да видимо Маракешки споразум?

– Зашто је у време короне била отворена граница само са Мађарском? Имамо информације да су велике групе миграната пребациване преко те границе у ЕУ.

Војно објекат Моровић је заправо претворен у мигрантски камп. За четири недеље током епидемије се број миграната повећао са осам на 12 хиљада.

Сада се прича да Крагујевац треба да изгради село за мигранте. Неко озбиљно спроводи стратегију насељавања миграната на територији Србије. То су изјавили и представници власти.

Зашто је коришћења војска за смиривање миграната у Шиду, када је то био посао полиције. Овако се само народ још више уплашио.

Када је реч о Косову и Метохији, не можемо да разговарамо о било каквој предаји или подели Косова. Не можемо да преговарамо са терористима. Они морају да се склоне, а да се разговара са неким другим политичарима у Приштини.

Бриселски споразум је издаја и предаја Космета. Како власт може да каже да је Резолуција 1244 лоша, а да је Бриселску споразум добар.

Ми преко ноћи можемо да уђемо војно на Косово и решимо проблем за 24 сата. Ми бисмо за то могли да тражимо подршку Русије и Кине, али бисмо имали велики политички проблем са Западом. Ипак, уз стрпљење може да се реши питање Косова и мирним путем, јер је и то боље него да наши млади људи гину и да ми убијамо друге.

Шта је наш саговорник још говорио о изборима у Србији, о изборима у САД, као и о другим темама, погледајте и послушајте у видео прилогу.