Прочитај ми чланак

НОВИ СУКОБИ У СНС Зорана гађала Весића у кабинету Вучића, па оптужена за мито

0

Вулин, Мали, Брнабићка, Стефановић, Кокеза, Шарчевић, Зорана Михајловић... Има ли краја списку челника СНС-а за које се везују озбиљне афере? Изгледа да не.

Таблоиди раде пуном паром, али ни они не могу да постигну да пренесу све што кланови унутар владајуће странке смештају једни другима.

Многи су се јуче зачудили када је Небојша Стефановић одржао конференцију за медије због хапшења Мирољуба Јевтића, једног од директора „Инфраструктуре Железнице Србије“, за примање мита од „само“ 10.000 евра. Кажемо само, јер су износи који су предмет корупције у овој фирми, претпоставља се, милионских размера, па се ова сума сматра „сићом“.

Убрзо је постало јасно шта се иза целе приче крије. Таблоиди које апсолутно контролише председник Србије Александар Вучић пренели су информацију да је Јевтић оптужио министарку за грађевинарство, инфраструктуру и саобраћај Зорану Михајловић и њеног невенчаног супруга Владимира Атанацковића да је новац који је узимао – давао њима!

Још пре годину дана се пронео глас да је полиција дуго истраживала бизнисмена Атанацковића, и да имају доказе да га оптуже за разне нелегалне послове, које је, логично је л’ те, радио заједно са својом супругом. Својевремено га је Зорана запослила у министарству енергетике, док је било у њеној надлежности, па је и медијима давао изјаве о енергетској ефикасности.

Атанацковић илити Владо Адо, како му министарка тепа, нису формално венчани, али како је Михајловићева сама причала, од 2012. живе у ванбрачној заједници. Атанацковић је познат у Београду и као велики љубитељ уметнина и колекционар скупоцених дела чија вредност далеко надмашује његова примања. Ипак и поред свих тих информација није се десило ништа до јуче: експлозија! „Курир“ и „Ало“ насловним странама на којима стоје оптужбе за мито буквално су „уканалили“ потпредседницу Владе.

Иначе, Зорана Михајловић мало помало па уђе у неки сукоб (Ана Брнабић, Ивица Дачић, Владимир Ђукановић…), а само појединци из СНС знају да је у „рату“ и са Гораном Весићем. Крајем прошле године на састанку у кабинету председника државе дошло је до велике свађе између њих двоје. Очевици кажу да је министарка гађала заменика градоначелника свиме што се затекло на Вучићевом столу и да чак ни он није успео да је заустави.

Вечити заменик је, верује се, само захваљујући свом богатом искуству склањања испод стола које је стекао бежећи од навијача, док је био у ФК Црвена звезда успео да сачува живу главу. То се десило у истом оном кабинету где је Вучић ломио браву на вратима, тако да није први пут да се у канцеларији председника дешава реално насиље, а не само психичко које доживљавају грађани Србије.

Сад је и потпуно јасно да се раскол у СНС продубљује и да изгледа као да се све помало отима контроли. Јесте Зорана Михајловић уништила Дмитра Ђуровића, бившег директора „Коридора“ и кума Небојше Стефановића, због чега су имали велики сукоб пре три и по године, али тешко да то може да буде разлог за јучерасњу акцију. Тим више што је Зорана у сукобу са Весићем, који је апсолутно човек браће Вучић.

Председник Србије је једини који донекле мозе да заустави све отворене ратове међу његовим сарадницима, али је питање да ли он то уопште жели. Како сада ствари стоје он наставља по опробаном рецепту да направи проблем па га онда ономе кога је у проблем увалио као помаже да исти реши. Сапуница са елементима хорора се наставља и сигурно нове епизоде ускоро следе.