Прочитај ми чланак

„Нови Сад тероришу Андреј Вучић и Звонко Веселиновић“

0

Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић изјавио је данас да је Нови Сад окупирани град који тероришу брат председника Србије Андреј Вучић и бизнисмен са Косова Звонко Веселиновић.

Новаковић је за данашње издање листа „Нова“ рекао да „Андреј Вучић управља политичким процесима, а Звонко Веселиновић оркестрира криминалном сценом“.

„Милош Вучевић је формални, а Андреј Вучић је стварни градоначелник Новог Сада. Вучевић није доносилац одлука него извршилац наређења. Он је марионета крупног капитала“, рекао је Новаковић.

Према његовим речима, „у Новом Саду је СНС-ов модел управљања институцијама доживео свој врхунац, али и свој крах“.

„Та грамзивост и клептоманија урушиле су систем изнутра“, казао је Новаковић и додао да је зато „Нови Сад постао симбол отпора и грађанске непослушности према режиму“ председника Србије и Српске напредне странке (СНС) Александра Вучића.

Поводом премлаћивања грађана на протесту против усвајања Урбанистичког плана 21. јула, Новаковић је рекао да је „посебно срамотно“ то што је за физичко малтретирање и насиље над грађанима одговорна „приватна заштитарска фирма у којој раде познати новосадски криминалци“.

„Да срамота буде већа, из снимка премлаћивања грађана се види да ти криминалци наређују полицији“, рекао је Новаковић.

Он је рекао да је до доласка СНС на власт у Новом Саду, градску скупштину и градску кућу обезбеђивала „најобичнија портирска служба“.