Прочитај ми чланак

Нови протест опозиције у Бањалуци: Учинићемо све да заштитимо изборну вољу грађана

0

Грађани из ентитета Републике Српске окупили су на другом великом протестном скупу у Бањалуци који је почео вечерас у 18 сати.

Одлучни су, како кажу, да бране народну вољу и дигну глас против крађе гласова, што је режим урадио у изборној ноћи у касним сатима.

Окупљање је почело у Парку Младен Стојановић, одакле ће кренути мирном шетњом до Трга Крајине где ће им се обратити представници опозиције и Јелена Тривић, кандидат за председника Републике Српске, чији гласови су, како тврде, уписивани другим кандидатима, а велики број гласачких листића је проглашен неважећим, преноси Н1 БиХ.

Бранислав Бореновић, председник ПДП-а је такође навео да ће се тражити одговорност оних за које тврди да су организовали крађу, али и да ће свим правним и демократским средствима доказати да је Тривић победила.

“Наш кандидат Јелена Тривић је победила, учинићемо све да заштитимо изборну вољу грађана. Много адвоката се јавља, много људи се охрабрило, спремни да буду део тима који ће одбранити РС од крађе и корупције”, рекао је недавно Бореновић за медије.

Протесте организују СДС, ПДП и За правду и ред Небојше Вукановића.

Тривић поручила: Нема предаје!

Кратко је поручила: Нема одустајања, нема предаје!

Тривић се кратко обратила и окупљеним грађанима казавши: “Хвала свима што сте дошли, хвала што сте заједно с нама истрајни. Морамо се изборити ради наше будућности, ради будућности деце. Ово што ви поручујете је највећа порука”.